Blaze Bayley – The Man Who Would Not Die

blazeThe Man Who Would Not DiePo tom čo Blaze vydal prvé tri v celku úspešné dosky s kapelou Blaze, sa mu viac krát rozpadla kapela, vydavateľstvo z ním ukončilo zmluvu, manželka Debie dostala ťažkú chorobu,  po ktorej umrela.

V roku 2008 prišlo jeho znovuzrodenie. Vydal v novom vydavateľstve nový album – tvrdší, progresívnejší, melancholickejší a zvukovo inej kvality. Cítiť na ňom však množstvo štúdiových úprav jeho hlasu.

Titulná The Man Who Would Not Die sa začína brutálnym tempom na bicích. Pri ďalšej Blackmailer máte pocit, že Blaze je muž ktorý nikdy nezomrie. Heavy metal najtvrdšieho kalibru.

O Smile Back At Death Blaze v jednom českom rádiu povedal, že je to jeho najobľúbenejšia pieseň, pretože sa týka jeho osobného života. Je zároveň najdlhším kúskom. No od eposu nemá ďaleko. Vysmieva smrti ako takej.

While You Were Gone je moja najobľúbenejšia songa. Po intre príde spevavý text, ľahko zapamätateľný. A potom jedinečné zrýchlenie. Skvelá práca.

Po krátkom basovom intre, prichádza ozajstný Samurai. Fanúšikov zrejme priťahuje ta maidenovska inšpirácia. Aj ja som ten prípad. A Crack In The System je tzv. typická Blazovina. Počujem trocha zbytočné predlženie skladby.

Robot – textovo jednoduchá, najrýchlejšia  vec v Blazeovej kariére. Inšpiráciou po hudobnej stránke by mohla byť banda In Flames.

V At The End Of The Day prichádza zmena. Pomalá skladba, až balada, na uvoľnenie atmosféry na albume.  Skladba nie je natoľko chytľavá, že by som ju zaradil medzi najobľúbenejšie na albume.

Waiting For My Life To Begin… Opäť typická Blazovina . Dobrý úvodný riff. Sóla veľmi vydarené, ale je tu podobnosť zo skladbou Samurai v dvojsóle.

Voices From The Past … Takt toto je nádielka! Začiatok skladby proste skvelý, honosný.  Skvelý text  a perfektné zrýchlenie v strede skladby! Patrí medzi najobľúbenejšie na albume.

The Truth Is One konečne krátke sólo na bicie na úvod . Blaze ohlásil, že keďže túto skladbu nehrali na  Tour that will not die, tak ju zahrajú na Promise And Terror Tour 2010/2011 . Tešíme sa.

Seprent Hearted Man nepatrí medzí moje obľúbené skladby. Melanchonické intro vystriedá riff a potom hoci dobrý refrén (ako na celom albume) ale potom sóla zvláštne.

K albumu bol vydaní živák, The Night That Will Not Die,  ktorý však zvukovo nie je taký kvalitný,  ako predchodca As Live As It Gets. O tom však nabudúce.

Zostava:

  • Blaze Bayley – vocals
  • Nico Bermudez – lead guitar
  • Jay Walsh – rhythm guitar
  • David Bermudez – bass
  • Lawrence Paterson – drums

Zoznam skladieb:

  1. “The Man Who Would Not Die” – 4:35
  2. “Blackmailer” – 4:43
  3. “Smile Back at Death” – 7:38
  4. “While You Were Gone” – 5:27
  5. “Samurai” – 5:39
  6. “Crack in the System” – 5:53
  7. “Robot” – 3:10
  8. “At the End of the Day” – 3:39
  9. “Waiting for My Life to Begin” – 5:10
  10. “Voices from the Past” – 5:55
  11. “The Truth Is One” – 4:22
  12. “Serpent Hearted Man” – 6:15

Hodnotenie: 5,5

Odkazy youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=TWtzLpYZ0QM

http://www.youtube.com/watch?v=TWtzLpYZ0QM

http://www.youtube.com/watch?v=TWtzLpYZ0QM

2 thoughts on “Blaze Bayley – The Man Who Would Not Die”

  1. Tak tento album zbožnujem….. moja najoblubenejšia skladba je titulná The Man Who Would Not Die ten refren proste niečo nádherné ….. Nerozumiem prečo tohto umelca vela ludí zatracuje ….. mne osobne perfektne sedel aj v Iron Maiden ..blaze má proste jedinečný hlas a na tomto albume znie ešte omnoho lepšie ako v časoch im …. Okolo Blaze a sa zošli skvelý škoda len že tak trochu neznámi hudobníci…. perefektne bicie …skvelé vokály a kovový zvik gitary krása 🙂

  2. jednoznačne pán…Blaze je stale dobry spevák..album The Man Who Would Not Die je skvelým počinom Blazea a jeho kapelky…najlepsia wec z tohoto albumiku je Waiting For My Life To Begin…alebo ešte Robot..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *