Isabelle – Isabelle

isabelle cover Isabelle je prvý album rovnomennej slovenskej kapely, ktorá vznikla niekedy v roku 1987. Mnohí skoršieho dátumu výroby si určite budú pamätať na najkomerčnejšiu skladbu albumu s názvom Ostrov pokladov.

A práve na základe tejto skladby som sa dostal k celému albumu, ktorý som si párkrát vypočul. Jedná sa o klasický rock, aký sa hral koncom osemdesiatych rokov v bývalom Česko – Slovensku. Hudobne mi to pripomínalo odľahčený odvar á la Money faktor.

Keď si popočúvate jednu – dve pesničky, zistite, že sú pekne a zrozumiteľne naspievané (niektoré obsahujú anglický refrén, ktorý bol taktiež populárny v období vzniku kapely, kedy ešte angličtina v týchto končinách nebola taká populárna ako je tomu dnes), ale keď počúvate dvakrát album po sebe, vie tento spev pekne liezť na nervy…

No aspoň mne. Za najvydarenejšiu skladbu albumu považujem skladbu s názvom Ja viem. Album Isabelle bol vydaný v roku 1991 a v tom istom roku odchádza kapela koncertovať na festival do Austinu (USA), ako prvá slovenská rocková kapela. Kapela Isabelle nemala dlhé trvanie a v roku 1994 sa rozpadla.

Keby existovalo niečo ako Slovenský fond klasickej rockovej hudby, tak by sme v ňom mohli kapelu Isabelle určite nájsť. A keďže nič podobné neexistuje, ostáva nám iba pripomínať si ju týmto albumom. 😀

Zostava:

  • Radovan Orth – spev, gitara
  • Tibor Horniak – basgitara, spev
  • Peter Čapkovič – klávesy, spev
  • Fero Kubáč – bicie

Tracklist:

  1. Za kúsok hriechu
  2. Ja viem
  3. Už neviem čo ti dám
  4. Bež sa pásť
  5. Tak už ma máš
  6. Je ti málo
  7. I’m bad boy
  8. Nepriama reč
  9. Isabelle
  10. Bezmindráková
  11. Ostrov pokladov

Rok vydania: 1991

Vydavateľstvo: Musica s.r.o.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.csmusic.cz/skup-51-isabelle/

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *