Metalinda – Metalinda

Debutový album našej rockovej stálice vychádza po prevrate v roku 1990. Debut mnoho fanúšikov považuje za kultový a vlastne aj za ich najlepší. Na albume sa nachádza jedenásť jednoduchých a vkusných pesničiek ktoré znejú sviežo v každom období.

Na úvod sa ponúka skvelá skladba Šanca ktorá postupne od úvodu prejde do dunivého hard rocku. Celkovo všetky skladby na albume sú skvelé a jednoduché ako hitovky Jágo, Kovový kráľ, VSR ako aj balady Xénia, Môj príbeh, legendárna Ján Ámos Džínový ako aj ostatné skladby Mefisto s temným nádychom, Van Beethoven, Politika a Velím si sám odkazujúca nám že násilie plodí vždy len násilie a odkážte šaržám, že si velím sám.

Album sa aj po viac ako dvadsiatich rokoch počúva dobre a nemá jediné slabé miesto. Skvelá zmes hudobníkov ktorá pre nás stvorila toto neobyčajné dielko sa právom zaslúži vyzdvihovať na rockovom Olympe a navždy sa zapíše do análov československého hard rocku a heavy metalu ako jedna z tých neobyčajne fantastických.

Lineup:

  • Pavol Drapák – sólový spev
  • Peter Sámel – sólová a rytmická gitara, doprovodný spev
  • Michal Kovalčík – sólová a rytmická gitara, doprovodný spev
  • Martin Cepka – basová gitara
  • Ján Lapoš – bicie nástroje

Tracklist:

  1. Šanca
  2. Jago
  3. Van Beethoven
  4. Xénia
  5. Kovový kráľ
  6. VSR
  7. Politika
  8. Môj príbeh
  9. Velím si sám
  10. Mefisto
  11. Ján Amos Džínový

Hodnotenie: 6

 

One thought on “Metalinda – Metalinda”

  1. Metalinda je nestorom v slovenskej hudbe…pre mna celkom fajn kapela plno hitov stihli chlapci vydat,aj ked sa zostava pomenila,ale Metalinda je stále dobrá a pre mna dobrou ostane…verný fans

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *