Rozhovor s bubeníkem Janesession, Markem.

Máte nový singl. Velmi mě potěšil. Materiál na něm je velmi slibný. Kdy můžeme očekávat celé album?

Marek: Album bude v lete. Tak to zatiaľ vyzerá. Máme prichystané nejaké to prekvápko, aby bol pre vás zaujímavejší, tak pre to to malé zdržanie oproti pôvodnému plánu.

Kdo přišel s nápadem na použití saxofonu v Breaking The Schoolrules?

Marek: Som rád, že môžem povedať že ja 😀 A som strašne rád, že som mal pravdu a tá kombinácia funguje na 100%. Pôvodne som chcel sax do celej skladby, ale našťastie sa Adam, ktorý to nahrával rozhodol inak a dobre sa stalo. Sedí to ako riť na šerbel a posunulo to skladbu ďalej. Chcel som niečo na spôsob kapelky Cinderella a vyšlo to. Jeden recenzent to prirovnal ku kapele Subway a má aj on pravdu. Vždy som ten song považoval za jeden z naj od JS a teraz už je naozaj hotový. 😀

Dočkáme se na albu i jiných překvapení?

Marek: Určite a nie jedného.)

Jak bude album znít?

Marek: Kto pozná našu tvorbu, tak si to na prvé počutie zaradí medzi albumy I:Summer Metal a III:Nothin´But Trouble, ale neskôr odhalí obrovský posun.

Hrajete dost okrajový žánr v oblasti česko-slovenského metalu. Jak lidé na něj reagují?

Marek: Dosť nechápu odkiaľ sme sa zobrali. Sme tu už skoro 8 rockov. Tak už by mohli vedieť že je to kvalitná muzika o ktorú je záujem. Len všetci poznajú meno, ale málo kto si nás na nete nájde úmyselne, lebo sa pýšime, že hráme rock n roll. Potom na koncertoch nechápu 😀

Váš projev je velmi vyzrálý a určitě lze Janesession propagovat i akcí mainstreemového charakteru. Stává se to?

Marek: Stáva sa to. A stále častejšie. Ale my sa tam netlačíme. Hráme len ak to má zmysel a je tam hodnotné publikum. Rovnako nebudem hrať koncerty  na mieste kde prídu ľudia čo chodia v teplákoch ďalej než sú smetné koše pred domom, ako na akciách pre nudných kravaťákov.

Jak se daří III: Nothin’But Trouble na trhu?

Marek: Myslím, že dobre. Vonku sa predáva viac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *