Symfonia – In Paradisum

Symfonia in coverMeno Timo Tolkki netreba žiadnemu milovníkovi kovovej muziky predstavovať.

Po ukončení činnosti kapely Revolution Resistance a oznámení vytvorenia novej tzv. ‘super group‘ Symfonia mnoho milovníkov melodického kovu bolo zvedavých debutový album daného spolku In Paradisum. Samozrejme výnimkou som nebol ani ja.

Samotné hudobné teleso s názvom Symfonia bolo založené koncom roku 2010. K zakladajúcim členom okrem Tima Tolkkiho patria André Matos – spev, Jari Kainulaien – basák (svojho času ex Stratovarius), Mikko Härkkin – klávesy (ex Sonata Arctica), Ulli Kusch – bicie (ex Helloween, Gamma ray a pod.)

Debutový album

Krátko po svojom vzniku sa pustili do nahrávania nového albumu, ktorý oficiálne vyšiel 23. marca 2011.

Nájdeme tu 10 piesní plus 1 japonský bonus. Ako sa hovorí, kvantita nemusí nutne znamenať aj kvalitu. A bohužiaľ to je prípad danej nahrávky. Počas počúvania z každej skladby na vás do slova ‘vyskočia‘ motívy z albumov Infinity, Episode a podobne…

Dočkáte sa aj takej doslova nechutnosti, že motívy zo stratíckeho hitu Hunting high and low sú použité asi v troch skladbách. Dokonca v songe Santiago dôjde k vykrádaniu slávnej kapely, ktorá bola hlavným Tolkkiho inšpiračným zdrojom pri zakladaní Stratovarius – Rainbow.

Vyčerpaný žáner?

Často počúvam názor, že v power/speed metale sa už nedá nič nové vymyslieť. No myslím si, že to nie je pravda. Dôkazom je napr. predchádzajúce pôsobisko Tima, kde nerušeným spôsobom pokračoval v začatej práci s kapelou Stratovarius, alebo napr. aj posledný album Sonaty Arcticy.

Záver

Na záver asi toľko, že jediným dôvodom nahratia toho albumu bolo zrejme vytiahnuť peniaze od fandov, čomu mala poslúžiť aj účasť muzikantov ako napr. Andre Matos. Takto asi vyzerá nahratie albumu, keď jednoducho dôjdu nápady.

Lineup:

  • Timo Tolkki – Guitars
  • André Matos – Vocals
  • Jari Kainulainen – Bass
  • Mikko Härkin – Keyboards
  • Uli Kusch – Drums

Tracklist:

  1. Fields of Avalon
  2. Come by the Hills
  3. Santiago
  4. Alayna
  5. Forevermore
  6. Pilgrim Road
  7. In Paradisum
  8. Rhapsody in Black
  9. I Walk in Neon
  10. Don’t Let Me Go

Rok vydania: 2011

Vydavateľstvo: Edel Music AG

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.youtube.com/user/OfficialSymfonia

Hodnotenie: 1,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *