HammerFall – Legacy of Kings

hammerfall legacy of coverPo enormnom úspechu debutu Glory to The Brave nahrávajú HammerFall druhý album s názvom Legacy The Kings.

Oproti debutu nastali drobné zmeny, tento krát sa na nahrávaní albumu podieľali iba dvaja gitaristi, a to Oscar Dronjak, plus nový člen, fenomenálny gitarista, ktorého hra bola dlhý čas jedným z poznávacích znamení HammerFall.

Navyše spolu s Oscarom Dronjakom tvoril výborné vokálne duo. Výmena nastala aj  na poste basgitaristu, Frederika Larsona nahradil Mangus Rosen a bubeník Patrik Räfling sa stal riadnym členom kapely.

Muzika

Samotný album pokračuje v ceste, ktorú mu vyšľapal debut, ale oproti prvotine cítiť istý posun k lepšiemu. Kapela pôsobí viac zohratejším dojmom a noví členovia posunuli kapelu míľovými krokmi vpred. Taktiež album charakterizuje aj väčšie používanie zborových vokálov oproti debutu.

Klasiky

Všetky skladby na tomto albume sa stali klasikou tvorby HammerFall a sú často nasadzované na koncertoch. Hlavne Heeding the Call so svojím typickým OOOOOO, alebo skladba číslo šesť, v ktorej sa s kapelou môžete vydať až na samotný koniec dúhy. Mojím najväčším favoritom je song Dreamland.

V songu číslo desať The Fallen One, páni z HammerFall ukázali, že okrem typických piesní o germánskych bojovníkoch vedia napísať aj krásne songy s tematikou nešťastnej lásky, a že su v tomto obore majstri.

Okrem tejto balady sa na albume nachádza ešte balada Remember Yesterday, ktorá je takisto na tému nešťastnej lásky, ale bohužiaľ mierne zaostáva za desiatkou.

Konečný verdikt

Ako som už na začiatku uviedol, tento album pokračuje v ceste započatej na debute. Neskôr nás kapela prekvapila ešte väčším množstvom kvalitnej muziky.

Lineup:

  • Joacim Cans – spev, vokály
  • Oscar Dronjak – gitary, doprovodné vokály
  • Stefan Elmgren – gitary
  • Patrik Räfling – basa, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. “Heeding the Call”
  2. “Legacy of Kings”
  3. “Let the Hammer Fall”
  4. “Dreamland”
  5. “Remember Yesterday”
  6. “At the End of the Rainbow”
  7. “Back to Back” (Pretty Maids cover)
  8. “Stronger Than All”
  9. “Warriors of Faith”
  10. “The Fallen One”

Rok vydania: 1998, 2018 (reedícia)

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.hammerfall.net/
https://www.facebook.com/hammerfall
https://www.instagram.com/hammerfall_official/
https://www.youtube.com/user/HammerFall4REAL/

Hodnotenie: 4,5/6

One thought on “HammerFall – Legacy of Kings”

  1. Ja si myslim ,ze za zmienku stoji z tohto albumu aj samotna skladba Legacy Of Kings kedze je doteraz sucastou koncertneho repertoaru. Taktiez Stronger than all je dobra vec Hammerfall su totiz majstri melodii, ale suhlasim Remember yesterday sa co sa tyka aranzma alebo melodie s Fallen one nemože rovnať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *