Jízda ve Vlaku

http://www.youtube.com/watch?v=ZPRhFoV8xEU
Na druhou polovinu října se vynořila lákavá pozvánka do Klubu Vlak. Liberečtí ACT OF GOD vybrali jako koncertní posily PARAHYBANU z Kolína a ZETT z Teplic. . Pro představu jsem si našla profily hostujících kapel na Bandzone a těšení na premiérovou návštěvu klubu se zvýšilo o několik procent.
Jízdu Vlakem zahájila PARAHYBANA. Už při prvním songu, mi začaly podupávat nohy a to bývá dobrá známka. Fakt, že studiové nahrávky byly velmi dobré, nezastiňuje další fakt, že poslech kapely live, může názor na kapelu strhnout dolů a nebo naopak, vyzdvihnout mnohem výš. A tady jde o druhý případ. Jejich mírná nespokojenost se zvukem při zkoušce byla spíše zbytečná. PARAHYBANA se má čím pyšnit..celkově a i tím, že svůj repertoár už podruhé zachytila na cd ve studiu Propast Petra Jandy.
To se týká i druhé kapely ZETT. I zde platí , že poslech na živo dokáže být opravdu skvělým zážitkem. Jako druzí hrající neměli tolik času na zkoušení, ale zvukař evidentně není nováčkem na této pozici, takže klubem opět zaznívali drsné tóny hudby , vysoké vokály Lucky společně se zpěvem Chyty jak nejlépe to v klubu jde. I ZETT měli co předvést , co se týče vlastní tvorby z dvou CD , nahrané pro změnu v pražském studiu Hostivař.
Domácí, hostitelská kapela ACT OF GOD, již zmíněná v předchozím videoreportu uzavírala trojici se společným znakem, tj dominantní zpěv něžného pohlaví. I když to vypadá, jako by všechny tři kapely hráli stejně , jde opravdu jen o zdání. Každá kapela měla své rysy, jak v ženských vokálech, tak propracovaností textů, hudby..
Tento premiérový večer pro mne i pro hostující kapely měl však jednu vadu na kráse celého večera. Mizernou návštěvnost. Těžko říct, zda ji způsobila lenost dojet ke kraji města, nebo nedostačující informace. Trojice kapel si zasloužila svým výkonem daleko víc posluchačů.
Ovšem co nebylo, může být příště …………
Za sebe i za přátele můžu pochválit celý večer ve Vlaku. Metalu zdar z Liberce.
http://bandzone.cz/parahybana
http://www.parahybana.cz/
http://bandzone.cz/zetttna
http://bandzone.cz/actofgod
http://www.actofgod.cz/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *