Pretty Maids – Red, Hot and Heavy

Pretty Red coverRok po vydaní debutového EP nastáva čas na vydanie albumu, ktorý dostáva názov Red, Hot And Heavy.

Album sa nesie v duchu, ktorý nastavilo EPčko, teda výrazne balancovanie medzi speed metalom helloweenskej školy a pop metalom europského strihu. Akurát skladby nesú o čosi väčšiu chytenosť oproti EP a sú dotiahnuté k dokonalosti. Vidno, že kapela si dala na danom nosiči záležať.

Energia

Ťažko hovoriť o najsvetlejších momentoch albumu, keďže nejaké výslovné chyby tam nenájdete. No ale dovolil by som si vyzdvihnúť hlavne skladbu Back To Back, ktorá na vás doslova vystrelí po úvodnom intre. Krásna ukážka toho, koľko energie dokážu dať Pretty Maids do svojich skladieb a taktiež gitarového majstrovstva pánov gitaristov.

Táto skladba doteraz zaznieva na koncertoch kapely a taktiež, že túto skladbu bolo zhliadnuť aj na debutovom albume kapely Hammerfall ako výborný cover. Pochvalu si zaslúži aj skladba Night Danger, ktorá taktiež obsahuje obrovské percento energie.

Queen of Dreams

A po o niečo popovejšom kúsku Place in the Night príde na rad vrchol daného albumu,  skladba Queen of Dreams. Bombastický až fanfárový úvod a energická skladba v strednom tempe s výborným sólom. Napriek tomu, že v texte sa spieva o zlej skúsenosti s istou dievčinou, musím povedať, že danej dievčine sa dočkalo veľkej pocty 🙂

Záver obstaráva cover od Thin Lizzy v podobe songu Little Darling. Musím povedať, že kapela vdýchla songu viac života oproti originálu, vďaka čomu sa postarala o príjemne zakončenie platne.

Verdikt

Pretty Maids odštartovali úspešnú kapitolu svojho muzikantského života. Snaha o zdokonaľovanie kapely a posúvanie hraníc sa bude niesť každým ďalším albumom.

Lineup:

  • Ronnie Atkins – Spev
  • Ken Hammer – Gitary
  • Pete Collins – Gitary
  • John Darrow – Basa
  • Alan “Stevie” Owen – Klávesy
  • Phil Moorheed/More/Morehead – Bicie

Tracklist:

  1. Fortuna Imperatrix Mundi (Carmina Burana)
  2. Back to Back
  3. Red, Hot and Heavy
  4. Waitin’ For the Time
  5. Cold Killer
  6. Battle of Pride
  7. Night Danger
  8. A Place in the Night
  9. Queen of Dreams
  10. Little Darling (Thin Lizzy cover)

Rok vydania: 1984

Vydavateľstvo:CBS

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.prettymaids.dk/
https://www.facebook.com/prettymaids/
https://www.youtube.com/user/prettymaidsdenmark/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *