Six Planets, Witch Hammer, 6.1.2012 Humenné, Nostalgia Pub

Presne po 4 mesiacoch a 24 dňoch odkedy vystúpila na festivale Rock pod Kameňom jedna z najlepších českých novodobých true fucking heavy metalových kapiel Witch Hammer sa mi priležitosť pozrieť si ich naskytla opäť, tentokrát v Humenskom podniku Nostalgia pub.

Tento podnik je už dlhšiu dobu známy kvalitnými koncertami, aj keď mávajú neskorý začiatok. Kvôli tomu je ich návšteva pre ľudí bývajúcich mimo Humenného trochu problémom, ktorý som ale vyriešil vďaka môjmu bratovi, začo mu patrí veľké Ď 🙂

Koncert začal okolo osem štyridsaťpäť večer miestna kapela Six Planets. Túto kapelu som videl už viackrát, ich vystúpenie dokáže vždy zaujať. Napriek tomu, že ide o cover kapelu, musím oceniť to, že väčšiu časť ich koncertného programu tvoria skladby od interpretov ako Dream Theatre, Joe Satriani, na ktoré si trúfne málo podobných kapiel.

Krátko po desiatej odohrala kapela Six Planets svoju poslednú skladbu. Po ich odchode započala prípravy na svoje vystúpenie hlavná kapela Witch Hammer. Atmosféru dotvárali ich tradičné strašidelné bábky položené na aparatúre, ktoré nesmú na žiadnom ich koncerte chýbať. Pár minút po jedenastej sa to všetko začalo. Na úvod odpálili skladbu Dirty Rock and Roll z pripravovaného albumu a musím povedať, že oproti štúdiovej nahrávke naživo tá skladba mala oveľa väčšiu silu. Neskôr zazneli aj skladby ako Circle Circle, Danger Zone s neoklasickým sólom, pri ktorej som pridal aj aký-taký headbang (napriek pomerne krátkym vlasom) s a potešilo ma aj to, že po sóle bubeníka Roberta Mišuna odznela aj moja najobľubenejšía Heavy Metal Machineria, za čo chlapcom nesmierne ďakujem.

Menším sklamaním bol pre mňa prístup publika. Je pravda, že na ich vystúpenie sa zbehlo ku pódiu o niečo viacej ľudí ako na predskokanov, ale očakával som trochu divokejšiu zábavu.

Po songu Peace of Eternity, ktorý sa objavil na jednej z demo nahrávok Hammerov, nastal zdanlivý koniec, ale po intenzívnom privolávaní kapela pokračovala v hraní a tentokrát zaradila dva covery a to Rainbow in the Dark (pre neznalých pripomínam že autorom je taký malý človiečik, nazývaný Ronie James Dio) a na úplný záver zaznela skladba Wicker Man od kapely Iron Maiden (tí sú pre Witch Hammer veľkým vzorom).  Túto pesničku si s kapelou zaspieval aj môj kamarát Miro z Humenného. Pre neho to bol zážitok, na ktorý bude spomínať celý život (aj keď mal tú smolu, že mikrofón akosi vypovedal službu :-)). Po tejto skladbe nastal už definitívny koniec. Kapela sa nejaký čas po koncerte ešte venovala fanúšikom, podpisovaniu CD, fotografovaniu a pod. Tak ako som písal už v reporte z festivalu Rock pod Kameňom, Witch Hammer patria medzi kapely, u ktorých nenájdete ani najmenšiu stopu po namyslenosti. Mnohí muzikanti by sa od nich mali čo učiť.

Neskôr okolo jednej po vypití posledného piva a po rozlúčke s kapelou som sa odobral domov do Sniny s túžobným očakávaním ďalšieho vystúpenia kapely.

Plusy: Výborný výkon kapely Witch Hammer a ich ústretový prístup k ľuďom, príjemné prostredie podniku, super ceny

Mínusy: Mala živelnosť publika, nevhodné načasovanie koncertov (myslím, že ak by začinali napr. o osmej bolo by to ideálnejšie)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *