Modus – 99 zápaliek

Modus 99 coverTretia štúdiovka vychádza v roku 1981. Album sa nahrával za účastí novej zostavy ktorú tvorili Ján Hangóni, Karol Morvay a Anastasis Engonidis.  Morvay s Hangónim prišli zo skupiny YPS, ktorá dočasne prerušila svoju aktivitu.

Album začína skladbou Inferno spievanou sólovo Hangónim a v piesni Pozhasínané si sólovú pasáž zaspieva Morvay. Sólový spev Janka Lehotského je ale doménou na albume zo skladieb ako Spoluhráčka, Stará kára alebo 99 zápaliek a dve skladby naspievala aj Marika Gombitová. Skladby prinášajú nový zvuk a však štýl pretrváva. Popri klasických rockových prvkoch sa do popredia dostávajú aj pop, soft rock alebo na vtedajšiu dobu moderná nová vlna.

Album patrí medzi celkom dobré dielo, celkovo pôsobí kompaktne, v skladbách vynikajú hlavne zborové vokály, lenže album vychádza v dobe keď popularita skupiny nenápadne klesala a do popredia sa dostávali ich mladší kolegovia.

Lineup:

  • Ján Lehotský- hlavný spev, doprovodný spev, klávesové nástroje
  • Marika Gombitová- sólový spev, doprovodný spev
  • Ján Hangoni- spev, doprovodný spev, sólová gitara
  • Anastasis Engonidis- basová gitara, doprovodný spev
  • Karol Morvay- spev, doprovodný spev, bicie nástroje, perkusie

Tracklist:

  1. Inferno
  2. Spoluhráčka
  3. Dotyk
  4. Stanica Srdce
  5. Zmrzlinár s bielou čapicou
  6. Pozhasínané
  7. Stará kára
  8. 99 zápaliek
  9. Zimný park
  10. Čierny drozd

Hodnotenie: 5

 

One thought on “Modus – 99 zápaliek”

  1. Tento album je ukrytý klenot v kontexte dnešnej doby. Gombitovej výkon je ako vždy bezrecedentný. Hangoni spievaný úvodný song “Inferno” dosahuje úrovne klasiky typu “Mágovo číslo” z “Balíčka snov”, všadeprítomný pach Deep Purple z obdobia “Come taste the band”. Skvelý album.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *