Hvězdný thrashový mejdan v Rock Pub…aneb Máme rádi metal

Říká se, že to nejlepší je nakonec. Předloni se tak stalo v baru Černý Panter a jelikož ten už působí v daleko menších prostorách, byl v loňském roce (2011) vybrán Rock Pub, pro vystoupení dvou nejlepších thrashových kapel našeho regionu.
Snad každý tvrdý rocker v Liberci a okolí zná V.A.R. a za jejich, víc jak 20tiletou kariéru, si získali spoustu fanoušků i daleko za hranicemi Libereckého kraje. Pyšnit se můžou dokonce sbírkou vydaného repertoáru ještě na vinylových nosičích až po live DVD z koncertu v Brně. Vraťme se ale zpět do eRPéčka , kde Vratislavický Alkoholový Rachot rozjíždí svůj set thrash metalu. Tedy první kousek na zkoušku, je-li je vše naladěno jak se patří , pak u některých členů pódiový převlek a jede se na ostro. Kombinace songů ze starších alb až po poslední desku, válcovala klub.Vokální posila kamaráda Dana při skladbě ,,Máme rádi metal“ byla stylová vložka a stala se pak ještě burcující na konci setu.
Pikodeath, druhá kapela večera, má kořeny svého vzniku asi o polovinu kratší než V.A.R., ale post na tvrdé metalové scéně mají už dost stabilní, a díky častému koncertování v rámci Euroregionu, tedy za hranicemi ČR , ještě silnou podporu fanoušků i z těchto zemí.. To vše způsobilo, že klub téměř praskal ve švech. Jen se sestava rozehrála, opět se naplnil prostor před kapelou, fandícími, hrozícími a pařícími fanoušky. Fotografům se tentokrát dostalo ještě míň volného prostoru. Opět se eRPéčkem nesly tóny thrashe v tomto případě,však daleko tvrdšího. V druhém setu drtil Pikodeath atmosféru Rock Pubu svými thrash-grindovými skladbami. Nová posila ze Žitavy, zpěvák, se ukázal jako silný frontman , který s přehledem fanoušky žhavil do pekelných rytmů. Jelikož jsou ale skladby téhle bandy kratší, jejich set byl u konce rychleji než by člověk čekal. Rozpaření návštěvníci klubu pak chladili svou tělesnou teplotu převážně pivem a přitom rozebírali , řekla bych na výbornou, vydařený mejdan na konci roku.
Na závěr prosím omluvte místy nekvalitní zvuk. Tentokrát bylo těžké najít optimální místo, pro co nejlepší záznam zároveň zvukový i vizuální.

http://www.youtube.com/watch?v=2HlldHC-AEQ&feature=related

odkazy na profily kapel:

http://bandzone.cz/var

http://www.var-metal.cz/novinky

http://bandzone.cz/pikodeath

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *