RAIN – křest CD Cesta za sny

Na 14.1. 2012 naplánovala kapela Rain křest svého alba s názvem Cesta za sny. Pár fotopostřehů přímo z nahrávání mohli shlédnout příznivci prostřednictvím jednotlivých členů, nebo přímo z profilu kapely na facebooku. Ocenit a podpořit pak jejich snahu měli fanoušci možnost v Rock Pub.
Úvod a rozehřátí návštěvníků klubu bylo na železnobrodské kapele InTouch. Na hudební scéně není žádným nováčkem a můžou se pochlubit EP Nevinný odsouzení , koncerty po celé republice ale hlavně kvalitní muzikou. Tu samozřejmě předvedli i v eRPéčku. Svými skladbami se slovy nebo beze slov, vnadili posluchače na tu správnou notu. Neměli to sice jako první kapela moc snadné, ale určitě přítomní ocenili velmi dobré naladění a příjemné očekávání hlavního hřebu večera.
A po chvíli se vskutku dočkali. Na place Rain rozehráli konečně první skladbu a příznivci už vášnivě fandili. Ve správné chvíli, což bylo asi v první třetině setu, pozvali mezi sebe zástupce další kapely, tedy Silent Session, aby jim nové kolečko pokřtili. Pár slov pro povzbuzení k další existenci a případně dalších kulatých záznamů tvorby, i pro zasmání, a následuje sprška šampaňského. Pokračuje se dál. Opět znějí skladby z nového cd a k závěru se zavzpomíná i na songy z předchozího dema. Jedna z nich je věnovaná i Ozzymu, šéfovi klubu . Část třetí vyplňuje kapela Silent Session z Turnova. Kdo nevyslechl pozvání a lákání frontmana Rain a odešel, po jejich setu, udělal opravdu chybu. Konalo se překvapení. Představila se nám kapela, s velkou hudební silou. Co se tím chce říct? Silent Session předvedli parádní rockovou show plnou skvostných skladeb vokálně i hudebně. Bylo evidentní, že (jak píšou na svých stránkách) si členové navzájem opravdu sedí a ladí si dohromady i když v této sestavě a pod názvem nepůsobí moc dlouho. Ovšem i zralost a zkušenost z let dřívějších jsou zřetelné víc než dost.
Slovo psané zde je už postačující. Je na čase, aby jste se přesvědčili sami, že to byl další večer, na který se jen tak nezapomene.

http://www.youtube.com/watch?v=RwfinBZN-Wo&feature=related

odkazy na profily kapel:
http://bandzone.cz/intouch

http://bandzone.cz/rain

http://www.rainband.cz/

http://www.facebook.com/pages/RAiN-lbc/99774238397

http://bandzone.cz/silentsession

http://www.silentsession.eu/

http://www.facebook.com/pages/Silent-Session/144126058951156?sk=wall

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *