Janesession – 4 Ever

Tento album, predstavuje už v poradí 4. nahrávku kapely Janesession, ktorá patrí medzi špičku na bratislavskej rockovej scéne.

Samotné CD bolo nahrávané v štúdiách Emotions Factory studio, za produkcie Maroša Plávku a Marca B. K., čoho výsledkom je výborný zvuk. Na nahrávaní sa zúčastnilo aj niekoľko hostí (Aleš Brichta, Peci Uherčík a iní…), ktorí taktiež vykonali výbornú prácu. Kapele sa na tomto albume podarilo spojiť to najlepšie zo štýlu Guano Apes, tradičného hard rocku a glam metalu. Všetko do seba zapadá ako kolieska v švajčiarskych hodinkách a výsledkom je viac než 38 minút energickej rockovej muziky.

Skladby ako Breaking the schoolrules vám pripomenú časy 70 rokov, kedy v hitparádach kraľovali mená ako Suzi Quatro, Joan Jett  a podobní. V songu Rescu Me, kde sa okrem iného ozve hlas aj Aleša Brichtu, zas nájdete krásnu ukážku, ako sa dá spojiť klasický hard rock s power metalovými prvkami. A do tretice v Malom toxickom zajačikovi, vám gitarista Peter ukáže svoje hard rockové cítenie a taktiež predvedie asi najlepšie sólo na albume.

Jedinú výhradu by som mal k skladbe Blue Words. Ide zrejme o snahu stvoriť zaujímavú baladu, ale podľa mňa táto skladba nezapadá do albumu a pri počúvaní pôsobí dosť otravným dojmom. Myslím si, že  kapela ich formátu by dokázala stvoriť niečo oveľa lepšie.

Tento album je dôkazom, že aj na Slovensku je možné robiť rockovú muziku na svetovej úrovní. Keby si to ešte všimli aj naše média, rockeri na Slovensku by nemali dôvod protestovať.

Lineup:

  • Jane Razor – Spev
  • Peter B. – Gitary
  • Tommy Screw – Basa
  • Marc B. K. – Bicie

Tracklist:

  1. NOTORIOUS WOMANIZER
  2. RESCUE ME (feat. ALEŠ BRICHTA)
  3. PUNK WE ARE
  4. 4EVER YOUNG, 4EVER FREE
  5. BLUE WORDS (feat. PAVEL MOROCHOVIČ)
  6. MY LITTLE TOXIC BUNNY
  7. PANIC
  8. TWO LOVERS (feat. PECI UHERČÍK)
  9. BREAKING THE SCHOOLRULES (feat. ADAM KERĎO)
  10. DESTINY
  11. ROCK ´N´ROLL

Hodnotenie:5,5

Odkaz: http://www.janesession.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *