Overload, 8.4.2012 Red Club Snina

Na Veľkonočnú nedeľu nás Red Club v Snine potešil zaujímavým koncertom, a to trebišovských metalistov Overload. Napriek tomu, že nikto z oslovených známych neprejavili záujem, (návštevy a iné sviatkové aktivity), som sa rozhodol vybrať na tento koncert a podporiť rockové dianie v Snine.

Ako prvé po príchode ma prekvapilo to, že podnik bol až neočakávane plný, čo som osobne neočakával.

Hneď na úvod hrania Laco Krištov, spevák a gitarista v jednej osobe, povedal, že kapela prišla v oklieštenej zostave a potom vybalili svoj koncertný program. Kapela vynikala výbornou snahou, musím pochváliť Laciho, ktorý do spevu dával skutočné všetko, bubeníka, ktorý predviedol výkon hodný profesionála a samozrejme v ničom nezaostával ani basák, ktorý sa v rámci možnosti podniku snažil aj o akú takú show.

No ale oklieštená zostava spôsobila to, že počas koncertu boli vynechané gitarové sóla, čo mne osobne v ich progresivne ladenom metale neskutočne chýbalo.

A čo sa týka atmosféry, no ako som spomínal, že podnik bol takmer plný, a aj samotní muzikanti sa snažili dať do toho všetko, tak reakcie publika na niektoré skladby boli pomerne chladné. Napriek tomu, že Red Club nepatrí k najväčším podnikom, zažil som tam aj lepšiu atmosféru. Podľa mňa to bolo spôsobené tým, že mnoho ľudí tam prišlo iba stráviť sviatočný večer a nie kvôli rocku ako takému (ako mi potvrdilo pár známych za mojim stolom).

Kapela si počas hrania našla čas aj na určité recesie, ako napríklad to, že zavolali jedného svojho známeho z Michaloviec počas jedného kola zaspievať jedinú svoju skladbu (aj keď osobne pochybujem o vhodnosti toho kroku, keďže text bol len čítaný s papiera).

Taktiež sa mi ku koncu nepáčilo časté opakovanie skladieb. Chápem, že kapela chcela zrejme vyhovieť určitým fanúšikom, ale na mňa to časté opakovanie nepôsobilo moc dobrým dojmom.

Po poslednom bloku, keď kapela požičala nástroje istým svojím známym z Michaloviec a nám zahrali niečo od Tublatanky (myslím, že to bolo dnes) som sa odobral domov s vedomím že som strávil zaujímavý večer.

Konečný verdikt:

Overload ukázali, že hrajú zaujímavú a nápaditú muziku. Rád by som navštívil ich koncert v plnej zostave a o niečo bohatším koncertným programom.

Na záver vám ponúkam rozhovor s Lacom Krištofom (ktorý bol síce urobený tri dni po koncerte, ale verím že je zaujímavou ukážkou jeho dojmov zo sninského koncertu):

Zdravím, aký máš pocit z Vášho koncertu v Snine?

Laco Krištof: Koncert dopadol nad naše očakávania. Milo nás prekvapila vysoká účasť metalových fanúšikov.

Hneď na úvod si uviedol, že ste prišli v oklieštenej zostave. Čo bolo dôvodom?

Laco Krištof: Dôvodom bola nemoc nášho sólového gitaristu, aj keď sme si do poslednej chvíle mysleli, že sa to zlepší. Bohužiaľ sme boli nútení improvizovať a odohrať koncert bez sólovej gitary.

Aká bola cesta?

Laco Krištof: Cesta bola celkom fajn, Snina nie je až tak ďaleko.

Na bandzoňáckom profile máte uvedené, že ste menili basáka. Čo bolo dôvodom zmeny?

Laco Krištof: Náš predošlý basák Peter Bojko sa vrátil do USA, kde aj predtým žil.

Ako zapadol do partie Váš nový člen Boris?

Laco Krištof: Po niekoľkých konkurzoch na post basáka sme sa rozhodli pre Borisa z jedného prozaického dôvodu – má rovnaké hudobné cítenie ako my.

Kde čerpáte inšpirácie pre Vaše skladby?

Laco Krištof: Ako to býva, inšpirácie prináša sám život a jeho ťažké „žitie“.

Ako to vyzerá s Vašou trebišovskou metalovou scénou? (Sú u Vás nejaké rockové kluby? )

Laco Krištof: Žiaľ metalová scéna v Trebišove ako taká neexistuje. Jediný underground tvoríme vlastne my, ostatné kapely ako rýchlo vznikli tak sa aj rýchlo rozpadli. Čo sa týka rokových klubov, bolo zopár pokusov, ale tie pre nízku návštevnosť boli zatvorené.

Kedy uzrie svetlo sveta nejaké vaše demo, alebo poprípade riadny album?

Laco Krištof: O týždeň ideme nahrávať svoje prvé EP, kde budú dve skladby a to Mea Culpa a Vek nevinnosti.

Čomu sa venujú členovia Overload v civilnom živote?

Laco Krištof: Boris je študentom a my ostatní sme zárobkovo činní v rôznych profesiách.

Kedy najbližšie môžeme očakávať nejaký Váš ďalší koncert v Snine, poprípade niekde v okolí?

Laco Krištof:Ak všetko dobre dopadne , tak sa vidíme v júni na Open Air feste u Vás v Red clube.

Ok, tak ďakujem Vám za rozhovor, za príjemné vystúpenie a poprosím o nejaký ten odkaz pre mojich čitateľov.

Laco Krištof: Odkazujem čitateľom, že by nás potešila živá účasť na koncertoch, nie len virtuálna na facebooku. Vďaka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *