ROXOR a JANESESSION – Frankie Pub, Nitra 25.5.2012

O českej heavy metalovej legende Roxor som vedela veľmi málo, snáď len že pradávno vydali solidný debut. A tak keďže mám rada tento druh hudby tak som nemohla chýbať na ich úplne prvej výprave na Slovensko za posledných dvadsať rokov. A keďže JANESESSION cestovali s nimi tak nebolo prečo váhať.
V pekne zaplnenom klube U Frankieho ma najskôr zaujalo, prečo neboli z parketu odstránené stoly. To bola veľká chyba usporiadateľa a ľudia tak mali nechcený odstup od oboch kapiel.
Publikum začali rozohrievať Janesession s úžasnou divožienkou Jane Razor v čele. Darilo sa im to znova fantasticky. Divoký set sa mi zdal trošku poznamenaný únavou kapely. Teda oproti posledným dvom koncertom, keď som ich videla. Ale aj napriek tomu dokázali obrátky vytlačiť do červeného a ľudia si to náramne užili.
Po malej prestavbe na pódium vleteli už páni v rokoch Roxor. A od začiatku na nás hrnuli tradičný český bigbíto-metal. A ľudia ich za to milovali. Určite ich výkon nebol tak technicky dokonalý a divoký ako u Janesession, ale vďaka showmanstvu speváka, ten vytiahol na pódium raz kosu potom čudesný trblietavý odev a výbornej hre gitaristov dostali publikum pekne do varu. Čo bolo dôležité, že ani po vyše hodine nenudili a stále pridávali plyn, to som myslela že dokážu len Janesession, Arakain a Tublatanka. Nesmierne pre mňa prekvapivé a strašne rada si ich pozriem znovu. Tento druh hudby je slovákom veľmi blízky. Veď všetci milujeme Kabát, Dogu, Brichtu, Citron, Vitacit či Harlej. A Roxor by sa medzi nimi určite nestratili. Pre mňa prekvapenie večera. Janesession sú dokonale výnimočný zjav našej scény, ale niekedy ten tlak a loud volume čo natlačia medzi ľudí nie sú na prvé stretnutie ľudia schopní spracovať, lebo proste nechápu ako sa tu niečo také mohlo zobrať, no Roxor robia presne to čo je nám slovákom prirodzené, rovnako ako čechom. Pivo a bigbít.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *