Eagleheart – Dreamtherapy

Koncom minulého roka prišli brnianski Eagleheart s novým albumom. Ukážkou snahy o zdokonalenie a posunutie kapely bolo aj to, že oproti debutu si chlapci vybrali priam excelentné  miesto na nahrávanie – štúdio na Slovensku u toho najpovolanejšieho človeka na nahrávanie – majstra Rolanda Grapowa vo Zvolenskej Slatine.

Tak čo nájdeme na tomto albume? Predovšetkým, oproti debutu sa podarilo posunúť zvuk gitár a celkové vyznenie je dôkazom, že kapela nahrávala s niekým,, ako je vyššie zmienený pán. Taktiež sóla na albume sú ďalším pokladom tejto bandy – hlavne v songoch, ako Shades of Nothing alebo Lost in the Dead End. Taktiež v titulnej skladbe albumu – Dreamtherapy, kapela ukázala, že dokáže napchať vysokú mieru chytľavosti do jednej piesne.

Menšiu výhradu, čo sa týka skladieb, by som mal, že trochu ubudlo tej dravosti z prvého albumu. Taktiež spevák Vojtech, aj keď odvádza celkom dobrú prácu, mi hlavne vo vysokých pasážach znel trochu neprirodzene. Preto som aj zvedavý na ďalší album, tento krát s novým vokalistom – Romanom Sáčekom. Po zhliadnutí niekoľkých videí na youtube si myslím, že má vysoký potenciál.

Verím, že na ďalšom albume sa dočkáme o niečo chytľavejších skladieb, a takisto s lepším spevom. Kapela to určite dokáže 🙂

Lineup:

  • Vojta Šimoník – spev
  • Michal “Mike” Kůs – gitary, doprovodné vokály, klávesy, programovanie
  • Michal Jankuliak – gitary, klávesy, programovanie
  • Jiří “Wagner” Fiala – basa
  • Zdeněk Vémola – bicie

Tracklist:

  1. Insomnia
  2. Shades of Nothing
  3. Taste My Pain
  4. Lost in the Dead End
  5. Creator of Time
  6. Nothing Remains
  7. Dreamtherapy
  8. Burned by the Sun
  9. Glass Mountain
  10. Wheel of Sorrow

Rok vydania: 2011

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.eagleheart.eu/
https://www.facebook.com/eagleheartband
https://bandzone.cz/eagleheart
https://www.youtube.com/user/Mikeagleheart

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *