Skon – At the End of Journey

Skon At the End of Journey coverSkon je mladé doom metalové zoskupenie, alebo skôr sólový projekt z Čadce založený v roku 2007. Toto teleso nieslo pôvodný názov Karpathia. O všetky vokály a nástroje sa stará jeden človek zvaný Carpath, ktorý pôsobí aj v iných projektoch (Evil, Oldblood, Ruin of Hedonism).

V roku 2010 uzrel svetlo sveta zatiaľ jediný počin, EP At the End of Journey. Obsahuje tri vlastné skladby a jeden cover od švédskej Katatonie. Je takmer 29 minút dlhý, čo je na EP celkom dosť, keďže niektoré kapely vydávajú regulárne albumy v rovnakej dĺžke.

Tento nosič ponúka poslucháčovi poctivý doom metal s typickou atmosférou a depresívnymi textami, potešili ma pekné melodické sólové vyhrávky. Občas temnú atmosféru dotvára aj podarená recitácia, ďalšie plusko dávam za výborný obal. Nechápem celkom, čo bolo príčinou zaradenia coveru. Podľa ostatných skladieb usudzujem, že nedostatok vlastných nápadov to nebol. Myslím si, že je lepšie, keď je na nosiči radšej aj slabšia vlastná skladba ako prevzatá. Napriek tomu to môj dojem až tak nepokazilo a je z toho celkom kompaktný celok.

Vytkol by som nahrávke aj zvuk, hlavne bicích a málo výrazné vokály. Na druhej strane sa ale takýto dirty zvuk k tomuto štýlu celkom hodí.

Uvidíme, ako to bude pokračovať, či zostane iba pri sólovom projekte jedného muža, alebo bude Skon v budúcnosti aj živou kapelou. Myslím si, že táto tvorba je dostatočne kvalitná na to, aby sa prezentovala publiku naživo a získavala si na koncertoch viac fanúšikov. Ostatným by EP At the End of Journey som určite odporúčil, stojí to za vypočutie.

Lineup:

  • Karpath: všetky vokály a nástroje

Tracklist:

  1. Forever Lost
  2. Hopeless Words
  3. Cold Ways (Katatonia cover)
  4. At the End of Journey

Rok vydania: 2010

Vydavateľstvo: Hexencave Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://bandzone.cz/skon/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *