Henych 666 – Psychonaut (singel)

Predstavovať Vlastu Henycha metalovému publiku, je ako drevo do lesa voziť.

Od roku 1986 bol frontmanom kultových black metalistov Törr, účinkoval v komerčne úspešnom projekte Zemětřesení a bol zodpovedný za undergroundovú raritu 666 zo začiatku osemdesiatych rokov. Jeho skvelé texty, zboostrená basa a Venomovský chropot boli poznávacím znamením legendy Törr.

Žiaľ časy sa menia a z jeho domovskej kapely bol vyštípaný. Po porovnaní EP jeho nového projektu Henych 666 s novinkou od Törr, musím povedať, že bohužiaľ pre Törr. Pokiaľ novinka legendy nie je vôbec zaujímavá, tak debutové EP ich bývalého basgitaristu je.

Najlepšie na tom celom je že Vlasta mohol ísť ďalej. Na progresívnom albume Torr s názvom Tanec sv. Víta bol zrejme majstro najspokojnejší, tak preto nie je tvorba Henych 666 úplne nepodobná tejto nahrávke. Nie je to až taký industriál, ale je tam cítiť podobná atmosféra, úchylnosť a hravosť.

Nemôžme to hodnotiť zas až tak doslova, lebo EP obsahuje len dve nové skladby a dva covery. Jeden od Kurtizány z 25. avenue, ktorá je najslabším článkom CD a druhý od Plastic people, ktorá sa stala aj prvým singlom. Album otvára úžasná skladba s názvom Zakrev s výborným textom a rock n rollovým riffom. Druhá novinka je fantastická black metalová vypaľovačka Psychonaut. CD je taká kombinácia Torr z doby Made In Hell a Tanec sv. Víta.

Možno si dovolím tvrdiť, že je tam hodne cítiť aj album skupiny Venom – Ressurection. HENYCH 666 vs. Törr? 1:0

Lineup:

  • Henych 666 – basa, spev
  • Sushi Katana – gitara
  • Dr. Kashtan – gitara
  • Adam – bicie

Tracklist:

  1. Zakrev
  2. Travestit (Kurtizány z 25.Avenue Cover)
  3. Psychonaut
  4. Magické noci (Plastic People Cover)

Rok vydania: 2011

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.henych666.cz/
https://www.facebook.com/Henych-666-153595681364363/
http://bandzone.cz/vlastahenych666

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *