Iron Army – Silent Hunter (Promo CD)

Pre milovníkov heavy metalu, prinášam novinku z Čiech. Recenziu na nové promo CD Silent Hunter kapely Iron Army, ktorá nás min rok potešila debutovým albumom Wheels of Fire.

CD obsahuje 6 skladieb a hudobne sa jedná o ten najčistejší heavy metal, ktorý by mohol potešiť milovníkov kapiel ako Helloween a pod… Pri tom Helloweene sa trochu zastavme, lebo spevák ukazuje, že hlas Kaia Hansena bol jeho veľkou inšpiráciou. Na tom by nebolo nič zlé (veď predsa každý mame svoje vzory, ktoré obdivujeme) ale bohužiaľ v niektorých pasážach sa mi to zdá trochu prehnané, hlavne v tzv. „ječákoch“, ako by povedali naši českí metal brothers. Kapela sa snaží do spevu zapojiť aj ostatných hráčov v Runnig Wild. Výsledok je celkom v pohode, podľa mňa zborové spevy by mohli využívať vo väčšom množstve.

Čo sa týka hudby tak tam nájdete vcelku zaujímavé motívy, ako napr. sólo v Liar to the Fire, alebo Call for the Rain. Na druhú stranu myslím, že tieto motívy by viac vynikli, keby dané CD bolo nahrávane v kvalitnejšom štúdiu. Uznávam, že nie každý ma možnosti, ale počul som aj podobné kapely, ktorých nahrávky zneli o niečo lepšie.

Tak záverečný verdikt: Máme na svete celkom dobrú kapelu, ktorej existencia ma určite zmysel. Chlapcom odporúčam popracovať trochu na speve a taktiež sa posnažiť o nejaké to kvalitnejšie štúdio 🙂 🙂

Lineup:

  • Jiří Vinklárek – spev
  • Lukáš “Pepek” Petřek – gitara
  • Jarda – gitara
  • Peter “Mety” Kučera – basgitara
  • Jimmi – Bicie

Tracklist:

  1. Silent Hunter
  2. Running Wild
  3. Lost And Never Founded
  4. Call For The Rain
  5. Liar To The Fire
  6. Metal Stands Tall
Hodnotenie: 3,5

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *