Adam Bomb – Rock On Rock Hard Rock Animal

Adam Bomb Rock On Rock Hard Rock Animal coverGlam metalový super hero ADAM BOMB patrí na svete medzi najuznávanejšie, najdivokejšie a zároveň najdivnejšie gitarové persóny histórie. Jeho gitarová hra bola pri zakladaní QUEENSRYCHE.

Úspešne pôsobil v heavy legende T.K.O., nahradil YNGWIE MALMSTEENA v STEELER, ako šestnásť ročný vyhral konkurz na gitaristu KISS, ale páni SIMMONS a STANLEY nakoniec vzali dospelého VINNIE VINCENTA.

V osemdesiatych rokoch naštartoval mega úspešnú sólovú kariéru a v dobe svojho najväčšieho úspechu hral ešte ako side-man u CHUCK BERRY-ho a JOHNNY THUNDERSA.

No ale drogy ešte nikomu neprospeli z dlhodobého hľadiska a Adam spravil pod ich vplyvom niekoľko veľmi nešťastných obchodných rozhodnutí a klesol od najväčších hudobných vydavateľstiev so všetkou podporou MTV k tým najmenším, kde si musel doplácať aj z vlastných prostriedkov.

Posledných pár rokov to však vyzerá s jeho kariérou lepšie a albumy vychádzajú pravidelne s dobrou promo, video klipmi a koncertnou podporou. Adam je vôbec tou najčastejšie koncertujúcou americkou hard rockovou legendou.

Ročne celosvetovo odohrá cez dvesto koncertov. Od maličkých klubov pre sto ľudí až po menšie športové haly. Jeho show plná pyro efektov, výbuchov, podpaľovania nástrojov a chrlenia ohňa sa dostala tento rok aj na Slovensko, kde v malom klube dokázal poriadne nadymiť.

Ale okrem toho aj predviesť prečo je považovaný za rovnakého gitarového boha v USA ako napríklad EDDIE VAN HALEN, ACE FREHLEY či JOE PERRY.

Pred pár mesiacmi mu vyšiel nový ani už neviem koľký v poradí radový album s názvom ROCK ON ROCK HARD ROCK ANIMAL. Od albumu GET ANIMAL z roku 2000 sa Adam pohybuje v pekne priamočiarom rockovom štýle. Žiadne obrovské produkcie osemdesiatych rokov, ale poriadne suchá, živá a agresívna produkcia. Je počuť, že nahrávka vznikla hraním naživo.

Suché LED ZEPPELINOVSKÉ bicie, ale v poriadne punkovom tempe úžasnej bubeníčky VIOLET THE CANIBALL, podporované basou PAULA DE BELLA robia veľký priestor pre fantastickú gitarovú prácu hlavného hrdinu.

Jeho hra na tomto albume je ako kombinácia riffov AC/DC, KISS, THE WHO, RAMONES, VAN HALEN a JUDAS PRIEST. Pri sólach sa vám niekedy ani nepodarí nabrať dych a to všetko krotí Adam svojim ALICE COOPER-ovským hlasom.

Od úvodnej vypaľovačky Avalance až po skvelú JUDAS PRIEST-ovskú záverečnú jazdu Antisocial USA tú máme vynikajúcu nahrávku, kde nie je miesto na pózu či nudu. V Last night on earth došlo trošku na experimenty, ale len v rámci svojho vlastného štýlu.

Straight in the tank začína  brutálnym bubeníckym sólom slečny bubeníčky z UK, ktorá patrí medzi svetovú extra triedu a hrá napríklad aj s VICE SQUAD či JOE COCKEROM. V tejto skladbe je aj určite moje najobľúbenejšie gitarové sólo z albumu.

Album sa dá kúpiť v dvoch verziách. Prvá je tá ktorú recenzujem a druhá je dvoj cd, ktoré obsahuje druhé cd plné cover verzií od KISS, LED ZEPPELIN, AC/DC, TRUST, THE WHO.

Ja osobne nie som veľkou milovníčkou gitarových hrdinov, ale pokiaľ to autor pojme nie ako ukážku gitarovej onanie, ale ako seriózny album kapely tak som veľmi spokojná. V tomto prípade veľmi! Vrelo odporúčam.

Ja viem že v dnešnej dobe nie je moc moderné tvoriť jednoduchšiu, nepompéznu, nevyžehlenú hudbu, ale dajte tomu šancu. Táto nahrávka si to zaslúži a uvidíte že budete spokojní.

Lineup:

  • Adam Bomb – gitara, spev
  • Violet The Caniball – bicie
  • Paul De Bello – basa

Tracklist:

  1. Avalanche
  2. Rocklife
  3. Doctor 666
  4. Stay Connected
  5. One Punch Can Change The Fight
  6. Float On By
  7. Last Night On Earth
  8. Straight In The Tank
  9. Powerhouse
  10. Antisocial USA

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: Geffen

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.adambomb.com/
https://www.facebook.com/adambomb2020/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *