Rozhovor s Jozefom Kellerom z Slice of Bread zo dňa 29.11.2012

Prinášam rozhovor s členom rimavskosobotskej crossover kapely Slice of Bread, ktorá podľa mňa predstavuje novú krv našej scény. Prajem príjemné čítanie 🙂

 

Zdravím, tak na úvod ťa poprosím niekoľko slov o Slice of Bread.

Jozef Keller: Zdravím aj ja 🙂 Vznik kapely sa traduje od roku 2008, avšak po rôznych obmenách členov sa ustálila kapela až v roku 2011, kedy v zložení Jozef “Jobzo” Keller – gitara, Ladislav “Lacifer” Lőkös – gitara, Frederik “Fredy” Bottlik – basgitara, Róbert “Robi” Nagy – bicie, Roman “Keyboard Killer” Jakab – klávesové nástroje, Peter “Ja som Peter” Ivaník – spev koncertuje a skúša v plnom prúde. Prvé plody tejto práce priniesol až rok 2012, kedy kapela vydala svoje debutové EPčko s názvom “Vitajte v našich mysliach”, ktoré obsahuje 4 nadupané piesne + intro. Tak ako je každý “krajec chleba” ináč odkrojený, tak aj každý jeden z nás je úplne iný a priniesol do kapely kúsok svojho štýlu. Hudobný štýl Slice of Bread sa nedá ľahko charakterizovať, ale v podstate je to moderný-melodický-metal s prvkami punku a rock N´rollu. Slice of Bread momentálne pracuje na nových piesňach v skušobni a chystá sa koncertovať po Slovensku a susedných Čechách.

Čo vlastne vyjadruje ten názov Slice of Bread?

Jozef Keller: Nemá to spoločné z tým čo to znamená v preklade vôbec nič. Zapáčil sa nám ten názov lebo to znie zaujímavo + sa to dá prirovnať k tomu, čo som spomenul: Tak ako je každý “krajec chleba” ináč odkrojený, tak aj každý jeden z nás je úplne iný a priniesol do kapely kúsok svojho štýlu

Tento rok sa stala veľká vec, ako si spomínal uzrelo svetlo sveta vaše debutové Ep Vitajte v našich mysliach. Mohol by si bližšie priblížiť proces jeho vzniku?

Jozef Keller: Proces jeho vzniku bol celkom náročný. Tie piesne sme mali už dlhšiu dobu. samozrejme máme v talóne oveľa viac songov, no na začiatok sme vybrali tie najlepšie, uvidíme ako bude prebiehať budúci rok, hlavne chceme veľa koncertovať a potom možno aj vydať nejaký ten album.

Aké sú zatiaľ ohlasy naň od vašich fans?

Jozef Keller: Hm… neviem čím to je ale fakt sme nečakali, že ohlasy budú drvivá väčšina pozitívne. Možno nám vytkli, že texty sú trochu depresívne, čo je aj pravda, ale takto sme to v tej chvíli cítili, tak tak sme to aj spravili. Zatiaľ sme radi, že sa to ľudom páči.

Máte v talóne aj nejaké menej depresívne ladené songy ? 🙂

Jozef Keller: Hm… máme a aj pracujeme na nových a vzali sme si k srdcu aby neboli už také depresívne tie texty, veď sme jedna mladá živá kapela, ktorú baví život, len v tom čase keď vznikali tieto piesne, tak sme to tak proste cítili.

Tak ja osobne si myslím, že tieto songy sú celkom podarené ale to, že budete mať rôzne ladené nebude na škodu 🙂

Jozef Keller: Áno, budú rôzne a aj si myslím, že aj toto EP je také pestré, ani jedna pieseň sa nepodobá na seba…každá má svoj príbeh a svoju melódiu.

Kedy môžeme očakávať nejaký riadny album?

Jozef Keller: Uvidíme ako to bude s propagáciou tohto EP, to ti v tejto chvíli fakt neviem povedať, ale viem, že veľmi usilovne pracujeme na svojich songoch a máme už minimálne polku albumu, ale to kedy, záleží hlavne aj na financiách a či sa nám podaria tento resp. na budúci rok isté veci, čo to ovplyvnia. Napr. koncertovanie, nájsť managera a poprípade nejakého sponzora.

A ako je to s koncertami? Kde všade sa vám už podarilo hrať a ktoré z vystúpení by si označil za najväčší úspech?

Jozef Keller: Mno… Máme za sebou už cca 30tku koncertov v rôznych mestách, čo samozrejme nie je veľa a čo sa budeme snažiť v najbližších dňoch napraviť.. Ako najväčší úspech považujem asi koncert v Rimavskej Sobote na amfiteátri, kde sme robili predkapelu “Slížom”, ale samozrejme aj iné menšie či väčšie koncerty.

Spomínal si koncerty v Čechách. Realizovalo sa dačo v tom smere?

Jozef Keller: Zatiaľ máme zopár kontaktov na festivaly, ktoré priebežne riešime, tak aby bolo dobre 🙂

Ako vyzerá súkromný život členov Slice of Bread? (záľuby a záujmy)

Jozef Keller: Súkromný život vyzerá asi takto: Štyria sme pracovne zaneprázdnení a dvaja navštevujú ešte vysoké školy a myslím, že skoro všetok voľný čas trávime v skúšobni, čo prináša svoje ovocie (smajlík)… To znamená, že popri práci a škole stíhame mať minimálne tri krát do týždňa cca 2 a viac hodinové skúšky.

Pekne, raz z vás budú veľké hviezdy na slovenskej rock/metal scéne 🙂

Jozef Keller: Nechceme aby z nás vyrástli ,,egoistické hviezdy”, chceme len trošku ukázať ľudom, že sme tu a baví nás to. Dali sme to toho už kopec energie, kopec peňazí a kopec času zo svojho života a budeme radi, ak si ľudia vypočujú našu tvorbu.

Túto otázku často dávam v rozhovoroch a položím ju aj tebe. Čo považuješ za najväčší problém na slovenskej scéne? (hlavne pod. kapiel ako vy)

Jozef Keller: Najväčší problém je dnes kvantita a kvalita kapiel, pretože dnes sú pomerne dostupné hudobné nástroje, človek si kúpi gitaru, naučí sa päť akordov, dá si šticu do prava a už ide zakladať kapelu. Nehovorím aj image dotvára samotnú kapelu, ale niekedy je to bohužiaľ na úkor toho talentu. V dnešnej dobe je veľmi moderné zakladať si kapelu 🙂 Veď v niektorých mestách sú ich desiatky, no len trebárs jedna tretina stojí za zmienku alebo za vypočutie, ale samozrejme je to určite lepšie, keď mladí ľudia majú nejaké koníčky alebo hobby, ako by sa mali obšmietať niekde po krčmách alebo nedaj bože drogovať.

Čo by si vedel povedať o scéne vo vašom domovskom meste – Rimavskej Sobote. Máte kde hrať? Navštevujú ľudia koncerty?

Jozef Keller: Na Rimavskú nemôžme dopustiť. Tu sú veľmi ochotní a milí ľudia v tomto smere. Keď je nejaký koncert takmer vždy je plno a medzi kapelami panuje zdravá konkurencia, ale máme sa všetci radi a pomáhame si ako sa len dá.
Teda aspoň myslím 🙂

A máte tam aj nejaké tie kluby a tak?

Jozef Keller: Jeden dva by sa našli:
Kongo pub, MM city klub, Gab klub a v lete amfík samozrejme.

No tak to máte super mnohé mesta pod. vymoženosti nemajú (smajlík) Máš nejaké špeciálne plány na budúci rok? (Okrem tých koncertov 🙂 )

Jozef Keller: Špeciálne máme, že sa chystáme natočiť nejaký ten clip a samozrejme koncertovať tak často ako to len pôjde

OK tak ďakujem za rozhovor, prajem všetko dobré tebe aj tvojej kapele a tradične ťa poprosím o nejaký ten odkaz pre mojich čitateľov

Jozef Keller: Mnoo, čitateľom odkazujem, že treba si nájsť cestu k hudbe, nech je to už akýkoľvek žáner, pretože dobrá hudba je liek! A samozrejme kapela Slice of Bread pozdravuje všetkých svojich fanúšikov a všetkých čitateľov web magazínu metalmania a ďakuje za podporu!! A  konkrétne ďakujeme aj tebe Tomáš za šírenie dobrého ,,mena” kapely a prajeme veľa úspechov!

Odkazy:
Bandzone:  http://bandzone.cz/sliceofbread
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Slice-of-Bread/374711333204?ref=ts&fref=ts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *