Witch Hammer – Zoodiac

Witch Zoodiac coverV roku 2009 nahrávajú Witch Hammer nasledovníka svojho debutu, ktorý dostal názov Zodiac.

O nahrávanie a finálny mastering sa postarala ikona česko-slovenského heavy metalu, samotný Miloš Dodo Doležal, ktorý okrem iného aj vypomohol so zborovými spevmi. Do nahrávania albumu sa zapojil takisto aj jeho syn, ktorý zase v skladbe číslo 9 obsluhoval kontrabas.

Celkový zvuk

Oproti debutu pôsobí Zodiac o niečo dospelejšie. Taktiež musím povedať, že jednak práca kapely, ale predovšetkým Miloša Doda Doležala v pozícii zvukového majstra, sa odrazila aj na celkovom lepšom zvuku dosky.

Je vždy príjemné zistiť, že kapela sa po zvukovo vydarenom debute neuspokojila a zvuk svojho druhého albumu zverila do rúk na slovo vzatého odborníka.

Kvalitný materiál

Album Zodiac je dôkazom, že výborný heavy/power metal sa narodil len v 80 rokoch. Obsahuje 8 silných skladieb plus intro a outro. Napriek názvu Zodiac, nejedná sa o koncepčný príbeh známeho masového vraha, skôr sa jedna viac-menej o príbeh človeka, ktorý sa postupne dostáva zo znamení zverokruhu a začína žiť v skutočnom svete.

To je zachytené aj v poslednej krásnej balade Living On My Own. Táto skladba je dôkazom, že ku krásnemu heavy metalovému songu je nie vždy nutný klasický vysoký hlas. Garantujem vám, že pri počúvaní bude cítiť „ mrazenie v zádach“, akoby povedali chlapci z kapely.

Z konceptu sa vymykajú iba dve skladby.  A to päťka, Fuck My Baby To Night a skladba číslo šesť, Danger Zone, ktorá sa ako jediná zaoberá masovým vrahom Zodiacom.

A najlepšie momenty albumu?

No po ťažkom a preťažkom výbere by som si dovolil označiť samotnú Danger Zone, ozdobenú neoklasickým sólom, a spomínanú baladu Livin on My Own, ktorá ničím nezaostáva za skladbami ako sú napr. Nejde vrátit čas od Kreysonu alebo Zase spíš v noci sama od Arakainu.

Verdikt

Ak budú chlapci z Witch Hammer pokračovať v nastúpenom trende,  tak Arakain, Kreyson a podobné kapely budú mať veľkú konkurenciu. Tento album je dôkazom, že aj u našich susedov sa nachádzajú kapely, ktoré majú celému svetu, čo povedať.

Lineup:

  • Jan Šotkovský – spev, gitary
  • Oldřich Volný – gitary
  • Petr Caputa – basa
  • Robert Mišun – bicie

Tracklist:

  1. Zodiac (intro)
  2. Circle,Circle (Mystery of Zodiac pt.I)
  3. Look to reality
  4. Face of liar
  5. Fuck me baby tonight
  6. Danger zone(Mystery of Zodiac pt.II)
  7. Wish to heaven
  8. Test of time
  9. Living on my own
  10. Outro

Hodnotenie: 5,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *