Abi Gail – Made In Higland

Abigail_150x150Po nie príliš oslnivom debute prichádza česká kapela Abi Gail tento rok s novým albumom – Made in Higland. Oproti predchádzajúcemu dielu tento krát páni vsadili výlučne, na vlastné skladby a podarilo sa im ich zahrať pomerne originálnym spôsobom. Taktiež album má výborný zvuk, čo sa kapelám podobného razenia nie vždy podarí.

Abi Gail aj tento krát vsadili na hutné gitary podfarbené podmanivými klávesovými vyhrávkami ale ukázali, že sa neboja ani speed metalových temp, čo si myslím, že im to fakt svedčí.

Zo začiatku som mal problém s textami (keďže som zvyknutý na niečo epickejšie) ale nakoniec som si ich zamiloval.Kapele podľa mňa išlo o to, aby lyrika daných songov bola jednoduchá, ľahko zapamätateľná a to sa im podarilo.

O mojom tvrdení sa presvedčíte okamžite po intre – skladbou Toužím, veřím. Výborná úderná skladba, krásne vyznanie vernosti kovovej muzike.

Potom natrafíte na rockovejšiu tvár kapely a tu by som vyzdvihol hlavne skladbu číslo štyri Za dveřmi světla času. Krásny precítený text ju predurčuje na jednu z vrcholov tohto diela. Taktiež za ňou nezaostáva ani päťka – Vítězství nad tmou. Tu zas vám spevák odhalí poklady svojho hlasu. Len si myslím, že jej chýbalo nejaké to gitarové sólo.

Titulný song Made In Highland zdobil aj jeden z najlepších klipov, čo v poslednom čase v Čechách vznikli. Pánom muzikantom, sa podarilo zrealizovať klip vysokej svetovej úrovne, čo nie vždy býva pravidlom. Tu sa logicky núka otázka, či tento klip nie je len zbytočnou ozdobou danej piesne. Ale nebojte sa, našťastie to tak nie je. Ničím nezaostáva oproti vyššie zmieneným a vďaka svojej chytľavosti verím, že nechýba ani na živých predstaveniach doprevádzaných zborovým pokrikom publika Made In Highland, Made In Higland.

Keď budete cítiť nejaké teplo, nebojte sa, to sa na vás vyrúti z vášho prehrávača výborná skladba, jedna z vrcholov CD Hefaistův žár. Ak máte radi skladby z vysokou porciou energie, chytľavosti a príjemnými melódiami tak vám garantujem, že túto si pustite aspoň desaťkrát po prvom vypočutí.

Nudiť sa nebudete ani pri skladbe Konec jednej hry. Okrem svojej chytľavosti, pekného textu a najkrajšieho gitarového sóla na albume je obohatený aj hádam najpríjemnejšou melódiou s celého albumu.

Cez baladu Tajemná a rockovku Na druhé straně, ktoré sú vkusným obohatením albumu sa dostaneme pomaly až k samotnému záveru.

Máme tu jeden z vrcholov českej rock/metalovej scény. Dúfam, že budú v ceste započatej na tomto albume pokračovať a čoskoro sa dočkáme jeho pokračovania.

Youtube videoklip:

Lineup:

  • Martin “Meky” Feitl – spev
  • Martin “Máca” Vejmola – gitary
  • Jozef “Pepi” Moravanský – gitary + vokály
  • Jiří “Myšák” Knorr – basa + vokály
  • Petr “Puby” Pubal – klávesy + vokály
  • Libor “Libas”Habich – bicie + vokály

Hosť:

  • Cukřík – klávesy

Tracklist:

  1. Intro
  2. Toužím, věřím
  3. Na konci s dechem
  4. Za dveřmi světa času
  5. Vítězství nad tmou
  6. Made in Highland
  7. Hefaistův žár
  8. Konec jedné hry
  9. Tajemná
  10. Na druhé straně
  11. Outro

Vydavateľstvo: Samovydanie

Rok vydania: 2012

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *