Radek Kurc and Friends – Gang

gang_150x148Radek Kurc vyrástol v radoch Empire na výrazného frontmana a neskôr si splnil svoj sen. Pod hlavičkou Radek Kurc and Friends vydal v roku 2011 prvý sólový album.

Na rozdiel od jeho domovskej kapely, kde sa kombinuje poctivý hard rock 80 rokov s bluesovým cítením ich gitaristu Daria Sapienzu v prípade tohto CD blueové cítenie moc nehľadajte. Radek tú predstavuje svoju o niečo tvrdšiu sem tam až metalovejšiu tvar.

Bohužiaľ mám pocit že mnohé zo skladieb zabíja pomerne slabý zvuk. To si všimnete hneď od začiatku CD. Myslím, že skladby ako Gang, Clown, alebo aj Apokalypsa (kde gitarové osadenstvo naplno ukáže svoje umenie), by boli jednoducho bombou, keby mali lepší zvukový kabát (aspoň taký ako Radkova domovská kapela)

Zo skladieb by som taktiež vyzdvihol Temné nebe. Ukážu sa v nej všetky poklady daného zoskupenia a pekne vynikne Radkov hlas. Evokuje mi to začiatok 90tych rokov a kapely ako napr. Isabelle alebo projekt B.S.P.

Zaujala ma taktiež aj Noc, hlavne vďaka svojmu príjemnému gitarovému motívu a svojou energiou tvorí príjemný kontrast k balade Pani z Jazera, ktorá je umiestnená pred ňou.

Metalistov zas podľa mňa najviac záujmu Vládci Hor, ktorá obsahuje až „judasovsko“ znejúci gitarový motív na začiatku a celkom pekný spev.

Za najväčší poklad albumu považujem hlavne balady. Na tie ma Radek jednoducho talent.

Prvou je vyššie spomínaná Pani z jazera, kde mu tak ako na začiatku v  songu Gang sekunduje príjemný ženský hlas, ale najväčším pokladom je skladba, ktorá bola zaradená ako bonus – akustická Za oceán. Pekný text, príjemná melódia a pekný hlas k tomu. Táto kombinácia zafungovala viac ako na sto percent. Odporúčam počúvať hlavne v prípadoch, keď nemôžete zaspať.

Takže ako som spomínal, je to pekná ukážka Radkovej sólo tvorby. Vidno, že Radek aj členovia jeho zoskupenia sú kvalitní muzikanti a majú svetu čo ukázať. Len v budúcnosti odporúčam sa pokúsiť zaobstarať jeho CD o niečo lepší zvukový kabát.

Lineup:

  • Radek Kurc – Spev, Gitary
  • Denis Kurc – Gitary
  • Miki ,,Z” Žďánský – Basgitara
  • Peter ,,Petrof” Maliňák – Klávesy, Sample
  • Aleš Zimolka – Bicie

Doprovodné vokály:

  • Lucie Roubíčková
  • Tommy Wheeler
  • Evka Markvartová

Tracklist:

  1. >Gang
  2. Clown
  3. Apokalypsa
  4. Pani z jazera
  5. Noc
  6. Život plný snů
  7. Temné nebe
  8. Na oltář
  9. Andělé bez jména
  10. Vládci hor

Bonus:

  • Za oceán (Acoustic Live)

Vydavateľstvo: Samovydanie

Rok vydania: 2011

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *