Alkehol – Do bezvědomí

Alkehol Do bezvědomí coverLegendárna rocková kapela z Česka, Alkehol, ktorú netreba nijak viac predstavovať urobila krok, ktorý nevidíme u kapiel v našich končinách často. V jeden rok vydala výberovku ,, 20 let na tahu” a zároveň aj z brusu nový album ,,Do bezvědomí”.

Predom treba poznamenať, že Alkehol nie je kapela voči ktorej má obyčajný poslucháč nejaké nároky. Jediný nárok je jasný – zabaviť sa v dobrej nálade, posilnený pivečkom, alebo iným liehom. Tu sa dostávame priamo k veci.

Porovnávať nový album s predchádzajúcimi nie je vhodné v prípade Alkeholu. Každý jeden plní svoj účel stopercentne. 1. Pesnička – ,,Jízda králů” a Ota Hereš zakričí: ,,To bude jízda králů” a nasleduje to špecifickou gitarou a silnými bicími.

Každému je jasné že Oťas klamať nebude, celý album sa nesie v tomto duchu. Potom prichádza ,,Do bezvědomí”, pravdepodobný singel z albumu. Z počiatku chytľavý riff, ale naponok sklamanie, slabá pesnička. Avšak od ,,Bičem je budeme hnát” až po záver je to skutočne vydarená vec.

Netreba hodnotiť každú pesničku zvlášť, to nechám na poslucháčovi, ale každá skladba si drží tempo. Za zmienku určite stojí song ,,Štamgasti”, ktorý po dlhých rokoch vyplnil dieru v ich repertoári a tou bola skutočná hymna pre štamgastov.

Najväčšie výhrady idú k pesničke ,,Co nás nezabije to nás posílí”, pretože refrén tejto skladby je z 99 percent totožný s refrénom pesničky ,,Je nám fajn” z albumu „S úsměvem se pije líp”. Niekedy by som si pri tom pive vypočul aj staršie veci, pretože toto sú v hudobnom priemysle závažné veci a stávať by sa rozhodne nemali ani kapele ako Alkehol. Pecka

,,Táhne ze mě chlast” je vrcholom albumu, totálna hitovka cez nadupané bicie až po výborný text. Album zakončuje kúsok ,,Zlatej grál”, ktorý odbočuje  od alkoholickej tématiky a je veľmi príjemným zakončením tohoto albumu.

Alkehol nám opäť priniesol kúsok kvalitnej hudby, ktorá stojí za zakúpenie aj vypočutie. Svoje hity majú dávno za sebou, no napriek tomu nie je ťažké na albume nájsť pecku, ktorú si bude na koncerte tradične liehom naladené publikum žiadať.

Kapela si zaslúži obdiv hlavne za to, že po toľkých vydaných CD dokáže stále vyprodukovať album ktorý pozostáva z toľkých kvalitných riffov a chorálových refrénov, ktoré by im polovica rockových kapiel v Česku mohla iba závidieť.

Alkehol neprekvapil, ale ani nesklamal. Kapela dozrieva ako víno, zvuk na albume je vysoko kvalitný a je radosť počuť, že hrajú stále s radosťou a ,,na plné gule”.

Lineup:

  • Ota Hereš – spev, gitara
  • Petr  Buneš – gitara
  • Tonda Rauer – basgitara
  • Martin Melmus – bicie

Tracklist:

  1. Jízda králů
  2. Do bezvědomí
  3. Bičem je budeme hnát
  4. Co nás nezabije to nás posílí
  5. Štamgasti
  6. To bude rána
  7. Víc než dokážu vám říct
  8. Nebe je modrý
  9. Zase tejden v prdeli
  10. Je to o tý smůle
  11. Táhne ze mě chlast
  12. Zlatej grál

Vydavateľstvo: Samovydanie

Rok vydania: 2012

Youtube ukážka:

Linky
https://www.alkehol.cz/
https://www.facebook.com/Alkehol/
http://bandzone.cz/alkehol

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *