A Hero for the World – A Hero for the World

a hero fo the world coverMedzi nový materiál,  ktorý sa ku mne nedávno dostal patrí aj rovnomenný debutový album kapely A Hero for the World. Podľa oficiálneho mailu ide o medzinárodný spolok.

Hlavné persóny, ktoré za ním stoja Jacob Kaasgaard (spev, klávesy, komponovanie) a David Sivelind (gitary a basa) pochádzajú zo Švédska, ale v súčasnosti žijú na Filipínach. Z týchto končín pochádza aj Louiebeth Aratan, hosťujúca speváčka, ktorá sprevádza Jacoba v niektorých skladbách. Bicie obsluhuje Andy Gentile z Los Angels.

O obal sa postaral Jobert Mello z Brazílie, ktorý je podpísaný za obalmi na albumoch kapiel ako Sabaton, Primal fear a podobne…

Melodic metal

Daný spolok nám ukáže svoje kvality v melodických power metalových skladbách. Netreba pochybovať, že majú melodické cítenie a snahu potešiť srdcia melodických poslucháčov. O tom sa presvedčíte hneď v úvodnej We Are Forever, kde vás isto osloví gitarové umenie Davida Sivelinda a taktiež Andy predvedie zaujímavú hru, kde pekne strieda rýchle a stredné tempo, čo vás núti udržať pozornosť.

Trojka Free Forever je dôkazom ich romantického cítenia.

Zápory?

Bohužiaľ, čo mne na tom CD chýba je nejaká väčšia nápaditosť skladieb (niečo, čo mi fakt utkvie v pamäti dlhší čas po vypnutí albumu). Taktiež ani Jacobov spev mi neznie veľmi originálne.

Kapela sa pokúsi aj o vytvorenie monumentálneho songu, záverečného One Hope of Light, ktorý trvá viac než 10 minút. Bohužiaľ je to len remeselne kvalitná odvedená práca a nejakú väčšiu nápaditosť tam necítim.

Konečný verdikt

Často počúvam tvrdenie, že súčasný power metal je vyčerpaný a nemá, čo ponúknuť. Myslím, že to nie je celkom pravda a kapely ako Freedom Call, Helloween stále dokážu prísť so zaujímavými nápadmi. No, ale u tejto kapely to nie je celkom tak.

Lineup:

  • Jacob Kaasgaard – Spev, Klávesy
  • David Sivelind – Gitary, Basa
  • Andy Gentile – Bicie

Hosť:

  • Louiebeth Aratan – ženský spev

Tracklist:

  1. We Are Forever
  2. Eternal Shadows
  3. Free Forever
  4. Let It Go
  5. Heaven’s Eyes
  6. 6. Alive
  7. End of Time
  8. Over Land and Sea
  9. A Quest for the Brave
  10. One Hope of Light

Vydavateľstvo: Jacob K Music

Rok vydania: 2013

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 3/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *