Blaze Bayley, Acustic World Tour with Thomas Zwijsen; 23.03.2013; Klub 77 (route) Dolný Kubín

Blaze Bayley, meno ktoré zakaždým vo mne (aj v mnohých iných) vzbudzuje veľký rešpekt a zároveň aj potešenie, že toho plešatého uja uvidím zas 🙂

Prejdem k samotnej akcií. Tak z východu nás na Oravu veľa nešlo, ale 4 ľudia sme sa zišli vo vlaku. Cestou tam sme si opakovali texty a spievali, aby sme boli dobre pripravení, čo určite ku koncertom takéhoto významu patrí.

Do Samotného Kubína sme dorazili okolo pol piatej poobede. Mali sme čas ešte dva hodiny, keďže Klub 77 (route) sa otváral až tesne pred 19tou hodinou, tak sme sa šli zatiaľ najesť do mimochodom veľmi solídnej reštaurácie prakticky oproti klubu.

Hneď na začiatku ma nemilo prekvapila veľkosť (či skôr malosť) klubu. V zadnej časti asi 4 až 5 radov stoličiek resp. kresiel (okolo 25 miest na sedenie) a vpredu maličký priestor na státie pred pódiom, ktoré bolo asi také vysoké, že ja som bol pomaly vyššie ako samotný Blaze (no treba uznať že žiadny obor to nie je 🙂 )

Predkapela Targo začala hrať niečo po 20:00 hodine. Jej tvorbu som nikdy predtým nepoznal. Prakticky všetko čo hrali bolo prebraté a možno trocha pozmenené do akustickej formy.

Ich setlist obsahoval klasické hity ako Living on the Prayer, Lick it up, Nonstop atď.  Na koniec to bolo Smoke on the Water, ktoré však strašne umelo naťahovali, ale tak bolo to celkom zaujímavé prevedenie tých skladieb.

Hlavný program

Blaze sa zatiaľ, čo si bežní smrteľníci spievali tie hity, plne venoval fanúšikom v naozaj skromných podmienkach. Na maličkom stolíku mal rozložené nejaké CD na predaj (medzi nimi aj novinku Russian Holiday) a ochotne s každým ako to už je u Blaza zvykom sa fotil kecal a podpisoval všetko čo fanúšikovia chceli, alebo aj nechceli.

Thomas Zwijsen prišiel na pódium po skončení úvodnej kapely Targo. Zahral 5 skladieb z albumu Nylon Maiden : The Trooper, The Evil that Man do, Wasted Years, Run To The Hills. Poslednú pieseň Wasting Love zahrali spolu s krásnou Annou na husliach, ale k nej sa ešte dostanem.

Po jej skončení  Thomas zahral úvodné tóny Lord of the Files a Blaze sa pomaly, ale isto prepchal cez fanúšikov na to pódium. Pozdravil nás ako to býva zvykom, s publikom sa dokázal baviť aj v takých podmienkach a spieval samozrejme kvalitne. Nasledovali piesne, ktoré som osobne už ani neveril, že ich naživo budem počuť ako Judgement of Heaven, Como Estais Amigos, Mean to Be, Stealing Time.

Potom nastúpila naša Hymna The Clansman, pred ktorú nám Blaze aj ďakoval, že sme prišli, že kupujeme CD a tak.

Osobitne nechávam priestor na Man on The Edge a perfektný a humorný Blazov predslov po intre 🙂 Trval asi 5-10 minút, ale za ten čas pobavil fanúšikov aj takým výrokom, že ďalší týždeň máme heavy metalové prázdniny a že či už chodíme do školy, alebo do práce máme dať naším šéfom či učiteľom Blazove telefónne číslo, že on nás ospravedlní (fucking Headbanging Bastards !! 😉  )

Na koniec po krátkom skandovaní zahrali Sign of the Cross, kde sme šaleli a spievali všetko s Blazom no a za ňou už nastal koniec a pokračovanie autogramiády, fotenia a tak ďalej.

Záver

Ku koncu musím napísať, že som bol veľmi nespokojný s celkovou organizáciou podujatia. Keď sa vedelo že príde Samotný Blaze, tak mali trocha viac dbať na to, že keď Blaze sa fotil, podpisoval atď… No na pódiu sa vytvorila diskotéka pre malé deti, kde začali hrať naozaj diskotékové somariny. Tak to ma naozaj znechutilo a určite som nebo sám.

K celkovému hodnoteniu sa neviem vyjadriť, alebo sa radšej nevyjadrujem, lebo by som mohol nejakých ľudí naštvať. Ale jedna vec by tu bola. Blaze je metalový spevák a takáto forma prejavu (akustika) nie je zlá. Práve naopak. Ale najbližšie by sme ho už chceli vidieť s komplet kapelou ako to bolo po minulé koncerty.

Foto: reprofoto Youtube/ForAllEternity666

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *