Daggerose – Demo(n) – Live in Rehearsal Room

DaggeroseRecenzent sa dostane k rôznym orieškom. Dostane sa k úžasne vyprodukovaným nič nehovoriacim nahrávkam s bombovým povrchom a prázdnym vnútrom. Rovnako sa môžme dostať k nenápadnej nahrávke, ktorá má ale toľko vrstiev,  že má stále čo povedať. Treťou kategóriou je špatný zvuk a tam záleží už len na tom ako sa k tomu postavíte. Ja sa snažím hľadať vždy to dobré.

A keď sa mi dostala k uchu správa, že spevák poprednej slovenskej heavy metalovej skupiny Strygon a bubeník glamovej úderky Janesession so svojim power metalovým vedlajšákom Daggerose zavesili demo na bandzone, tak som si to hneď vypočula. Mizerný zvuk ma vôbec neodradil ( veď sa to aj volá Live in Reherseal Room ) a po vypočutí pesničiek som kontaktovala bubeníka Marca nech mi to pošle. Trocha reklamy a kritiky ešte pred prvým oficiálnym počinom vôbec nemôže uškodiť.

Štvorica Daggerose hrá u nás dosť ojedinelý štýl. US power metal, ktorý sa priznám moc nesledujem. Ale čo je tu pre mňa evidentný je vplyv Black Sabbath, Judas Priest, Nevermore a Manowar.

Úvod patrí rýchlej skladbe Dagger & Rose, ktorá sa nesie v duchu Priest a trosku Stratovarius. Aj napriek undergroundovému zvuku vás udrú do uší výborné výkony zúčastnených a obzvlášť známe postavy speváka a bubeníka. Ale ani ostatné nástroje nezaostávajú. Druhá pieseň Fire From The Sky sa nesie v tvrdom sabbathovskom duchu so strednou trashujúcou pasážou. Tretia Sophie s krásno akustickou vsuvkou bude hit. Možno sa budete čudovať, ale cítim tam U2 a všade prítomný Black Sabbath

Posledné dve skladby sú v thrashovom tempe a v Ordo Ab Chao dôjde aj na blast beat a progresívnejšie pasáže. Záverečná You Betrayed pôsobí asi ako najväčší hit aj napriek obrovskej rýchlosti. Čo by som celému materiálu vytkla, je trochu jednotvárne spevové melódie, ktoré vzhľadom na veľmi flexibilný hlas pána speváka nie sú podľa mňa tak melodicky vymyslené ako ponúka jeho hlas.

Čo by som na mieste Daggerose vypichla je famózna basa a pridala rýchlejších pasáží. To je môj názor.

Držím tejto kapele palce a teším sa na ich oficiálne veci.  Čoskoro by mal byť aj singel. Zatiaľ vám ostáva bandzone kde si môžete skladby obľúbiť ako ja. Osobne musím priznať, že som veľmi zvedavá.

Lineup:

  • Harvey – spev
  • Duri – gitara
  • Rado – basa
  • Marc B.K. – bicie

Tracklist:

  1. Dagger & Rose
  2. Fire From The Sky
  3. Sophie
  4. Ordo Ab Chao
  5. You Betrayed

Vydavateľstvo: Vlastný náklad

Rok vydania: 2013

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Daggerose/?ref=br_rs
https://bandzone.cz/daggerose

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *