Thy Symphony – A New Beginning

Obraz_150x150Tento rok nás albumom potešili aj Thy Symphony z ďalekej Brazílie. Napriek tomu, že na scéne sú od roku 2001, ich aktuálny počin je ich druhým albumom. Na svojom webe, majú uvedené, že zažili menšie personálne otrasy, tak album dostal príznačný názvov A New Begining.
Ich muziku charakterizujú hlavne orchestrálne motívy a striedanie ženského spevu Kariny Bonizi a jej kolegu Andrého Rimi. Taktiež nechýba ani práca z emóciami, čo uvidíte hneď v prvých dvoch skladbách ako napríklad strednotempovej Galaxy ´s Great Eye a druhej, mojej najobľúbenejšej Saints and Sinners. Neboja sa zaboriť ani do temnejších vôd v Revolution.
Tiež by som rád pochválil aj Endles Moment, vďaka jej asi najpríjemnejšiemu orchestrálnemu motívu.
Bohužiaľ čo by som vytkol, tak to sú gitary. Áno, Cesar Raize je pevnou súčasťou kapely. Ale prečo nepočujeme v skladbách žiadne sóla? Alebo nejaké výrazne gitarové melódie? Nemyslím si, žeby symfonický metal mal byť len o klávesových motívoch a úloha gitary obmedzená len na riffy.
O tejto kapele si myslím, že ma potenciál. Obaja speváci majú zaujímavú farbu hlasu, nikoho nekopírujú (čo nie je častým javom u podobných kapiel). Ale odporúčam viacej zapojiť aj gitarové osadenstvo. Chápem, že nie každý ma v kapele ľudí ako Kiko Loureiro, Luca Turili a podobne… Ale myslím, že pri troche snahy by sa s tým dalo niečo spraviť. Inak spadnú do šedého priemeru, čo by bola pre túto kapelu veľká škoda.

Lineup:

  • Karina Bonizi – spev
  • André Rima – spev
  • Cesar Raize – gitary
  • Rene Labate – Basgitara
  • Marcello Valcézia – Klávesy
  • Eric Fleming – bicie

Tracklist:

  1. Hope and Fear
  2. Galaxy’s Great Eye
  3. Saints and Sinners
  4. Revolution
  5. Charming Nymph
  6. Where Land Begs for the Sun
  7. Dark Knight
  8. Watcher
  9. Thin Line to Insanity
  10. WTC (Win the Conspiracy)
  11. Time Traveler
  12. 2012 A New Beginning
  13. Spark of Life

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Sleaszy Rider Records

Hodnotenie: 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *