Hirasis (objav webu)

Po dlhšom čase, opäť pribudla kapela do rubriky, “Objav webu Metalmania-Magazín“. Tentokrát ňou bude trnavská heavy/thrashová partia Hirasis. Jej hlavnou charakteristikou sú mohutné podladené gitary a zaujímavý vokálny prejav človeka, ktorý si hovorí Lubejs. Čo sa týka textov, tak okrem angličtiny dávajú priestor aj nášmu rodnému jazyku.

Hirasis 2013

Ich história sa začala písať v septembri 2010, keď sa stretli Lubejs (gitara a spev), Dano (gitara) a Radim (bicie).

V kapele hrá pôvodne aj basgitarista Jakub, cez ktorého sa Radim zoznámil s Danom a Lubejsom a dostal sa do kapely. Začínajú vznikať prvé vlastné piesne, ktoré sú však časom nahradené inými. Vtedy ešte nepomenovaný Hirasis hľadá svoj hudobný vkus a smer, ktorým sa bude tvorba uberať a výsledkom toho je heavy/thrash metal.

Neskôr sa k nim pridá aj speváčka Ivana, ktorá ale neskôr spolu s basgitaristom odchádza kvôli nezhodám v štýlovom zameraní kapely.

Hľadá sa nový basgitarista a spevu sa opäť chopí Lubejs. Na post bassgitaristu prichádza Michal, ktorý zotrváva v kapele asi pol roka a v štúdiu a v Trnave sú nahrané 3 skladby (Ariels, Balada o slepcovi, Reklamná show).

Kapela tiež prijala oficiálny názov Hirasis

Nastávajú problémy a Michal odchádza. Na jeho miesto prichádza charizmatický mladík z Levíc, Ďuso.

Hirasis odohráva koncert v Leviciach a v Trnave. V domácich podmienkach vzniká nahrávka Destruction, potom si ale kapela dáva na zhruba pol roka pauzu v hraní, kvôli zdravotným problémom bubeníka Radima. Prichádza leto 2013 a Hirasis znova začína fungovať, nahráva ďalšie demo skladby a snaží sa čo najviac koncertovať.

Hirasis 2013

Ja im osobne prajem veľa úspechov a myslím si, že ich prípadný debutový album pekne obohatí našu domácu metalovú scénu. Ak budú mať niekde vo vašom okolí koncert, určite príďte 🙂

 

Čím kapela zaujala? Zaujímavou a pomerne originálnou hudbou a taktiež vokálnym prejavom svojho frontmana

Videoklip ich skladby Ariels (Krajina zosnulých):

Zdroj klipu: www.youtube.com
Zdroj biografie: Radim Ondruska

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/HIRASIS
Bandzone: http://bandzone.cz/hirasis

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *