Rubicon River (objav webu)

Opäť tu máme novinku v tejto rubrike. Tentokrát to bude zaujímavá kapela, ktorá si hovorí Rubicon River. Tvorba tohto spolku sa vyznačuje songami v heavy/power metalovom štýle, ktorým nechýbajú hutné gitarové riffy a šťavnatá porcia chytľavých melódií. Netreba zabúdať ani na speváka Tomáša Krajáneka, ktorého hlas je jedným, z ich hlavných poznávacích znamení.

uvod_640x554

Chlapci pochádzajú z českého mestečka Vlaším. Ich zrod sa datuje na koniec roku 2011. Vtedy Vráťa Šonský, dovtedy pôsobiaci v kapele Tritol začal v domácich podmienkach nahrávať skladbu, odlišnú od jeho dovtedajšej tvorby. Pôvodný zámer bol osloviť muzikantov zo známych kapiel nahrať pár podobných skladieb, na prezentáciu na internetových serveroch.

Z domovskej bandy oslovil druhého gitaristu Martina Kuklíka (ktorý zároveň pôsobil v zoskupení zvanom Arcona). Spolu sa pustili do nahrávania podkladov a programovania bicích. Keďže nikto z nich sa nechcel pustiť do tvorby textov, padla karta na Tomáša Krajánka, speváka kapely TNS. Tejto úlohy sa zhostil na výbornú a torzu skladby dal názov Král Zla. V tejto verzii sa skladba nachádza na bandzone a potom boli naspievané skladby Čas a Osud (momentálne čakajú na svoju živú verziu).

fotodva_640x599

V týždňoch po zverejnení demonahrávky začali spevák a gitarista intenzívnejšie spolupracovať a postupne začali vznikať ďalšie riffy, námety na texty, ale s nahrávaním bol menší problém… V tejto súvislosti oslovili bubeníka Tritolu – Marcela Fuseka a basgitaristu TNS – Pepu Pešeka. Uvažovalo sa aj o pribratí tretieho gitaristu, nakoniec však padlo rozhodnutie doplniť piesne o klávesy a pribrali do party ďalšieho člena TNS – Mareka Svobodu.

V roku 2012 sa členovia postupne zohrávali a zistili, že bola by škoda nechať dané skladby len tak, medzi stenami skúšobne a začali rozmýšľať o plnohodnotnej kapele. Odobrali sa do nahrávacieho štúdia Rápotice a tam nahrali: skladby Rubicon, Bohyně Kálí, Bezmoc a Společnice. Postupne bolo načase naplánovať prvý koncert.

Foto4

Začiatok roku 2013 však priniesol problémy, čo sa týka plánovania skúšok, kvôli odlišnej pracovnej dobe členov. Nakoniec, s blížiacim termínom koncertu, ktorým mal byť Podblanickej Nářez sa kapela vzchopila naskúšala 40 min set.

Prvý koncert sa však uskutočnil o čosi skôr, v Týnci nad Sázavou, na benefičnej akcii, pre povodňami zasiahnuté obce. Všetkým členom doslova prebehol mráz po chrbte, z tamojšej atmosféry a pocitu dobre vykonanej práce. Nasledoval potom spomínaný Podblanickej Nářez, kde sa stretli na jednom pódiu, s borcami ako Rimortis, Salamandra…

Leto 2013 sa nesie v duchu skúšania a tvorenia nových vecí, aby mohli koncom roka zamieriť do štúdia. Taktiež majú v pláne pokúsiť sa na jar predstaviť nový koncertný, poprípade aj festivalový set. Ten rok sa taktiež udiala zmena v ich lineupe, keď bubeníka Marcela Fuseka vystriedal Dávid Marek.

Foto5_410x480

Osobne sa už teraz teším na nejaký debutový album kapely. Hneď ako bude na svete, tak si ho obstarám. Dúfam, že na ňom nebude chýbať asi ich najlepšia pieseň – Káli.

Zdroj biografie: Rubicon River

Linky:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Rubicon-River/527865427224902
Bandzone: http://bandzone.cz/rubiconriver

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *