Wisdom – Marching for Liberty

wisdom marching coverMaďarská power metalová kapela Wisdom 27. septembra 2013 poteší všetkých melodikov novým albumom Marching For Liberty.

Dané zoskupenie má už na konte tri albumy a postupne si vďaka početným koncertom so slávnejšími kolegami (Sabaton, Eluveitie naposledy) po Európe, vydobýja čoraz pevnejšie postavenie na metalovej scéne.

Čo môžme očakávať?

Na Marching for Freedom páni zúročili svoje skúsenosti, nadobudnuté za celú svoju kariéru. Na nahrávke nechýbajú ich typické power/heavy hymny.  Nový gitarista Máté Bodr, ktorý ich rady posilnil tento rok, odvádza skvelú prácu a to isté treba povedať o celom osadenstve. Pekne to počuť už v prvom songuDust of The Sun.  

Taktiež oproti predchádzajúcim nahrávkam tu oveľa výraznejšie počuť zbory. Okrem spomínanej Dust of the Sun, vyniknú najviac v War of Angels alebo v záverečnej epickej Marching For Liberty.

Poslednú z menovaných by som označil asi za jeden z najlepších songov, aký sa na power metal scéne urodil v poslednej dobe. To čo je pre Helloweenov Keeper of the Seven Keys, bude Marching for Liberty pre Wisdom.

Podobne ako na ich debute aj tu nájdete akustickú baladu, song číslo osem Wake Up My Life. Napriek tomu si myslím, že by dokázali spraviť aj niečo lepšie, ide o pekné spestrenie albumu. Ak máte radi túto kapelu a hru na španielku pri táborovom ohni môžete po nej siahnuť.

Verím, že si zamilujete aj nasledujúcu skladbu Fairytale – ktorá ma asi najchytľavejší refrén z celého CD (My Fairytale, Is a new Reality…)…

Zhrnuté a podčiarknuté 

Často počujem názor, že táto scéna je vyčerpaná a nemá už čo ponúknuť. No Wisdom sú dôkazom, že stále sa nájdu bandy, ktoré dokážu v tomto smere zaujať. Ak budú takto pokračovať, o pár rokov budú tam, kde sú teraz borci ako Edguy, Stratovarius a podobní…

Lineup:

  • Gábor Nagy – spev
  • Gábor Kovács – gitary
  • Máté Bodor – gitary
  • Máté Molnár – basgitara
  • Balázs Ágota – bicie

Tracklist:

  1. World of the Free (intro)
  2. Dust of the Sun
  3. War of Angels
  4. Failure of Nature
  5. The Martyr
  6. God Rest Your Soul
  7. Take Me to Neverland
  8. Wake Up My Life
  9. My Fairytale
  10. Have No Fear
  11. Live Like a Beast
  12. Marching for Liberty

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: NoiseArt Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.wisdom.hu/
https://www.facebook.com/wisdommusic
https://www.youtube.com/user/wisdommetal

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *