JOURNEY TO ASSGARD (Hell Souls, Trixon, Calibos, Archfall), Live Club Humenné 20.9.2013

Ako pravoverný metal fanda som sa potešil, informácii o vzniku nového Live Clubu v Humennom. Druhá vec čo ma potešila bolo to, že okrem extrémnejšej scény budú tam mať priestor aj klasickejšie metalové žánre. Taký deň nastal 20. septembra tohto roku, kedy sa tam uskutočnil koncert v rámci spoločného turné českých thrash/speed metalistov z Olomouca Calibos a power/progressive metalových Archfall.

Po menšom pokeci s ľuďmi okolo prvej vystupujúcej bandy som vošiel do vnútra. Hneď ma privítalo pekné prostredie podniku ale menším sklamaním bola ako to už býva pomerne mala účasť.

Začiatok vystúpenia sa niesol na death metalovú nôtu vďaka domácemu spolku, ktorý si hovorí Hell Souls. Chlapci hrali s veľkým nasadením, len bohužiaľ v obmedzenej zostave (spev, gitara, bicie). No myslím si, že keď doplnia zostavu (napríklad aj o ďalšiu gitaru 🙂 ) a ešte trošičku na sebe zapracujú, tak ich čaká skvelá budúcnosť.

hellsouls kapela koncert 2013

Po nich nasledoval známi michalovský coverband Trixon. Oproti minulému roku, kedy som ich videl u nás v miestnom clube (ktorý už bohužiaľ nefunguje), hrali s mierne obmeneným setlistom. Čo by som k ním mohol povedať? No napríklad to, že ich výkony boli na celkom solídnej úrovni a taktiež sa im podarilo rozprúdiť solídnu zábavu. Keby sa radšej sústredili na vlastnú tvorbu, mohli by patriť medzi slovenskú špičku.

Potom prišiel čas na pre mňa najočakávanejších Calibos. Už pre začiatkom ich vystúpenia som bol trochu sklamaný, kedy mi spevák prezradil, že songy ako Notorikuv Sen, Krádež nezaznejú. No už od začiatku ich vystúpenia ma presvedčil, že na sklamanie nie je miesto.

Od začiatočnej skladby Calibos bolo vidno, že ide o skúsenú kapelu, ktorá ma už za sebou niečo odžité. V rámci možnosti nechýbala ani aka taká pohýbova show. Hneď začala pod pódiom pekná zábava. V setliste mal samozrejme najväčší priestor posledný album ale taktiež som sa potešil aj starým skladbám. Najviac asi hymnickej Za krále.

calibos slovensko koncert 2013

Nakoniec prišiel rad aj na poslednú vec piatkového večera Archfall z Hradca Králove. Doposiaľ som ich poznal iba z vypočutia na bandzone, kde mali niekoľko piesní nahraných v starej zostave.

Čo sa týka hrania, na neskorý večer nám naservírovali porciu melodického power metalu, jemne okoreneného o progresívne prvky. Napriek miernym problémom z bicími spravili na mňa celkom pekný dojem. Pochvalu si zaslúži hlavne spevák Tomáš Pokorný. Taký dobrý spev som už dávno nepočul. Ak budem mať možnosť opäť sa dostať na ich koncert určite to využijem.

Po ich skladbe Battle for Asgard, (podľa ktorého nieslo názov aj samotné turné ak sa nemýlim) som sa odobral urýchlene nájsť nejaký ten odvoz čo sa mi naštastie podarilo. Týmto posielam veľké poďakovanie dvom ľuďom od nás zo Sniny, ktorí ma okolo druhej hodiny rannej zobrali.

archfall slovensko koncert 2013

Tak si to zhrnime: Po dlhšom čase sa jednalo o výbornú klubovú akciu v našich končinách. Kapely a atmosféra boli výborne. Verím, že čoskoro v danom clube sa opäť vyskytne podobne dobrý koncert a snáď aj ta účasť bude o niečo lepšia.

Za foto ďakujem kapelám: Calibos, Archfall, Hell Souls 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *