Running Wild – Resilient

Running Resilient coverMedzi kapely, ktoré nás tohto roku potešili albumom patria aj starí známi nemeckí piráti Running Wild. Ako vieme, napriek ohlásenému koncu minulý rok nám priniesli nie príliš presvedčivé dielo Shadowmaker a tentokrát tu máme jeho nasledovníka Resilient.

Keďže posádka tejto “pirátskej lode“ bola pred rokmi zredukovaná na dvoch ľudí, logicky sa natíska otázka, či dokážu nadviazať na ich legendárne kúsky (Gates of Prugatory, Under Joly Roger). V roku 2005 pri diele Rogues en Vogue ukázali, že to ide, aj napriek vyššie zmienenému faktu.

Ako je tomu tentokrát? Hneď pri prvých dvoch Soldier of Fortune, Resilent nám ukážu, že stále v nich čosi je. Nechýba energia, celkom pekná gitarová práca a aj spevácky výkon “kapitána“ Rock ‘n’ Rolfa nie je na zahodenie.

No čo ale chýba je nejaká ta špecifická atmosféra, ktorou sa vyznačovali prvé nahrávky. K ďalším podareným songom patrí aj Desert RoseFireheart. No v Adventure Highway, alebo Run Riot sa deje zas to, že dané dielo ťahajú niekam do šedého priemeru, kam podľa mňa táto banda určite nepatrí.

Čo ma však potešilo je to, že po Crystal Gold, ktorú by som zhodnotil ako mierny nadpriemer nasleduje doslova megakúsok, epická Bloody Island. Svojou chytľavosťou a taktiež výborným textom melódiou (aj keď mám pocit, že niektoré jej party sme už počuli) hravo strčí do vrecka všetko ostatné, čo sa na danom CD nachádza.

Ak sa vám páčila The War zo spomínaného Rogues en Vogue, tak budete milovať aj túto.

Kto bude mať záujem o digipack, tak tam nájde ešte dva bonusy.

Myslím, že samotný návrat na scénu u tejto partie nebol zlým krokom. Ale do budúcnosti odporučil by som im, viacej zapracovať na sebe a možno aj doplniť osadenstvo a opäť fungovať ako plnohodnotná kapela.

Ináč sa môže stať, že spadnú ešte hlbšie a to nebude dobré ani pre fans, ani pre samotného Rock ‘n’ Rolfa a jeho “prvého dôstojníka” Petra Jordana.

Lineup:

  • Rock ‘n’ Rolf – Spev, gitary, basgitara
  • Peter Jordan – Gitary

Tracklist:

  1. Soldiers of Fortune
  2. Resilient
  3. Adventure Highway
  4. The Drift
  5. Desert Rose
  6. Fireheart
  7. Run Riot
  8. Down to the Wire
  9. Crystal Gold
  10. Bloody Island

Digipack bonus:

  • Payola & Shenanigans
  • Premonition

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: SPV GmbH

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 3,5/6

2 thoughts on “Running Wild – Resilient”

  1. Tak v prvom rade Shadowmaker považujem osobne za páradnu vec aj keď zo mnou možno veľa ľudí súhlasiť nebude. Músim sa priznať že na resilient som sa veľmi veľmi tešil. Po zasunutí tohto albumu do prehrávača ma zaplavilo more skvelých aj keď v mnoho prípadoch obohratých riffov. Nebudem to naťahovať Bloody island je jedna z največších peciek ktorú som kedy od Running wild počul. Ostatné skladby zapadajú do albumu celkom dobre. Zhrniem to že album si z radosťou vypočujem stále od začiatku až do konca nieje tam nič nudné. Textovo to rolf posunul trocha dopredu. Ale zlaté časy Death or glory sa už asi nevrátia kedže Rolf je samotár. 7/10

  2. Mne sa album celkom páči. Posledný album, ktorý hodnotím kladne bol Brotherhood, ten Rogues en Vogue sa mi nepáči vôbec, zo Shadowmakeru len pár skladieb, max 2-3… V novom albume ma oslovili najmä rezkejšie skladby – Soldiers of Fortune, Adventure Highway, Drift, Run Riot, ale aj pomalšie strednotempové Resilient a Desert Rose, klasický hard n heavy štýl, energia, dosť som sa pri tom bavil, ani tá spomínaná atmosféra mi tam nechýbala. Pútavosť začínala klesať až ku koncu, ten posledný 10 minútový epos je podľa mňa umelo natiahnutý zbytočne dlhým sólom v medzihre a veľakrát zopakovaným refrénom v závere. Ani to intro na začiatku skladby nie je zaujímavé – počas tejto skladby som už čakal, kedy sa album skončí 😀 Napriek tomu som z albumu vcelku príjemne prekvapený, keďže som od neho nečakal vôbec nič 😀 možno by bolo lepšie, keby so Shadowmakerom počkal a vydal by 1 album miesto dvoch… no to je už teraz zbytočné špekulovať. samozrejme ľudia s komplexom z toho, že to nie je “druhý Black Hand Inn” , budú sklamaní 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *