Pell-Mell 59 – V Búrke Slov

pell V Búrke coverAk sa pozrieme na našu pop rockovú scénu (nemyslím tým tu čo je v rádiách samozrejme), tak ako  všade aj tam nájdeme kvalitné veci. Medzi ne určite patria aj Pell-Mell 59 z Drietomy.

Toto zoskupenie sa zrodilo 2007 a ako sami udávajú prešli niekoľkými štýlovými a personálnymi zmenami. Hlásia sa k hudbe ako Metallica, Nirvana, Hex… Ich debut pod názvom V Búrke slov bol vydaný presne 21. septembra tohto roku.

Na ňom sa kapela snaží kombinovať popové prvky s výraznými rockovými (sem tam až jemne metalovými) gitarami, čim sa zrejme snažia zaujať široké spektrum poslucháčstva. To počuť už od začiatku CD.

Začnú pekne energicky piesňou Povstanie a po nej nasleduje pre mňa jedna z najzaujímavejších vecí na CD Napi sa zo mňa. Podobne sú vystavané aj päťka Bulvár (o ktorej verím, že na koncertoch určite dokáže rozprúdiť peknú zábavu) alebo titulná v Búrke slov s peknými gitarovými motívmi.

Rád by som pochválil aj ich klávesačku Luciu Bredschneiderovú, ktorá vám v štvorke Svet v Nádeji so svojím nástrojom vyčarí peknú atmosféru. Ďalej by som ich pochválil za song Nemôžem dýchať. Príjemná melodická pop rockovka s prijemnými vokálmi. Až ma mrzí, že takých nebolo viac.

K nahrávke by som mal však aj výhradu a to konkrétne k textom. Chápem, že ich jednoduchosť bol zrejme zámer, ale myslím, že by bolo lepšie keby občas použili aj nejaké zložitejšie frázy. A hlavne im odporúčam vyvarovať sa textov typu Kripel. Myslím, že poslucháčov nebude zaujímať, že autor danej skladby mal nehodu na bicykli.

Zhrnutie: Pell-Mell 59 rozhodne majú miesto na scéne. Zastávam názor, že keby tak hrali aj bandy, ktoré nám tlačia naše rádia, tak by sme sa za slovenskú scénu nemuseli hanbiť.

Ak trošku ešte popracujú na lyrickej zložke, tak sa stanú rešpektovaným pojmom u rockerov, ktorý okrem nich zaujme aj poslucháčov na opačnej strane scény. Ak nie, tak postupne spadnú do stavu v ktorom zaujmú ľudí, ktorých vek poväčšine nepresahuje 15 rokov .

Lineup:

  • Roman Varga – hlavný spev, gitara
  • Róbert Holub – sólo gitara
  • Matej Vaňo – spev, basgitara
  • Lucia Bredschneiderová – spev, klávesy
  • Róbert Bredschneider – bicie, spev

Hosť:

  • Marián Fero – Gitara (Posledná)

Tracklist:

  1. Povstanie
  2. Napi sa zo mňa
  3. Krvavé slzy
  4. Svet v nádeji
  5. Bulvár
  6. Stodola
  7. Nemôžem Dýchať
  8. V búrke slov
  9. Posledná
  10. Čo by som viac chcel
  11. Vyhnaní z raja
  12. Kripel

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: AZCD

Youtube ukážka:

Linky:
http://pellmell59.sk/
https://www.facebook.com/pellmell59official/
https://www.instagram.com/pellmell59/
https://www.youtube.com/c/pellmell59/videos/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *