Absolut Deafers – Zrození

Absolut Deafers Zrození coverAbsolut Deafers sú českou kapelou, ktorá nás tohto roku stihla potešiť plnohodnotným debutom. Krátko po jeho vydaní zaznamenali pekný úspech (napríklad ich tzv. radio tour, o ktorom sme informoval aj Metalmania-Magazín).

Najprv pár slov o nich. Ako dátum svojho vzniku uvádzajú 17.12.2007, kedy sa stretli živly  StyXák (bicie), Danger (spev), Martin Wojnar(gitara) a Joker(basa).  Po zohratí, prasknutých strunách na basu a zlomených paličkách prišli postupne prvé songy. Po drobných zmenách zostavy a niekoľkých koncertoch prišli prvé songy a rok 2011 priniesol prvý live album, pod ktorým je podpísaný aj Jaroslav Bartoň. Neskôr ako to už u podobných spolkov býva, personálne rošády a z pôvodnej zostavy ostal len Joker, ktorý sa presunul k spevu. V tomto obsadení nahrávajú svoj plnohodnotný debutový album – Zrození.

Okrem Absolut Deafers sa nahrávania opäť zúčastnil aj Jaroslav Bartoň – zahosťoval v skladbe číslo dva a spolu s  Alešom Bajgerom sa spolupodieľal aj na aranžmánoch. Samotnej kapele sa podarilo niečo, čo som už dlho nepočul a to nahrať skvelý originálny materiál, ktorý sa ťažko zaraďuje do konkrétneho žánru. Základom ich muziky sú hlavne nápadité riffy a originálny Jokerov spev. Ten ním dokáže vyjadriť širokú škálu emócii. Od depresie ako je tomu v úvodnej – My War, temnotu v 7 – Posel smrti, alebo nasranosť v nasledujúcej Fuck Off (resp. Zkurvený den, Q, ). Hodí sa však aj do heavy metalovej balady – Poslední, nachádzajúcej sa na 6 pozícii, ktorá je pekným spestrením albumu. Pozitívne samozrejme hodnotím aj samotnú modernú produkciu a kvalitný zvuk.

Zrození považujem za príjemne tohtoročné prekvapenie českej scény. Ak budú takto pokračovať, podľa mňa majú šancu sa dostať niekam tam, kde sú  Krucipüsk alebo Škwôr. Možno aj niekam do sveta (alebo aspoň do Európy). S kľudným svedomím im dám plný počet bodov 🙂

Lineup:

  • Jan Jašek (Joker) – Spev, Basgitara (5)
  • Jiří Czyž – gitara
  • Radek Sněhota – gitara
  • Aleš Venglář – basgitara
  • Martin Zeman – bicie

Hostia:

  • Jaroslav Bartoň – gitara (2), aranžmány
  • Sylvie Bee – vokál (1,5)
  • Aleš Bagjer – akustická gitara (5, 6), klávesy (1, 2, 4, 5, 8), tamburína (2, 5, 6), aranžmány

Tracklist:

  1. My war
  2. Už jdou
  3. Zkurvený den
  4. Zrození
  5. Silence
  6. Poslední
  7. Posel smrti
  8. Fuck off
  9. Q ( Faber suae quisque fortūnae )

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Bayger Production

Youtube ukážka:

Linky:
http://absolut-deafers.cz/
https://www.facebook.com/absolutdeafers/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *