Vianočná anketa

V tejto niekoľko známych, aj menej známych hudobníkov z rock/metal scény prezradilo svoje vianočné plány, bilanciu roka na česko-slovenskej scéne. 

Richard Germánus 2013Richard Germánus (Rightdoor)

Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Richard Germánus: Vianoce, tak ako každý rok, budem tráviť doma s rodinou =).

Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Richard Germánus: Priznám sa, že extra prehľad nemám a preto mi možno niečo zaujímavé ušlo. Počul som však nejaké skladby z albumu Exodus od Signum Regis (kde sú síce aj zahraniční hostia) a myslím, že to je pre mňa TOP.

Čo však tiež veľmi zaujalo moje uši je projekt hudobníka Radoslava Hrčku s názvom Therva. Veľa ľudí to zrejme nepozná no určite odporúčam vypočuť keďže jeho nahrávky majú atmosféru a emóciu.

No a do tretice… ešte v závere roka 2012 vydali Galadriel album The 7th Queen Enthroned. Na to som bol veľmi zvedavý, a aj stále som, keďže som tak lenivý, že som si to stále celé nepustil, hrozné, čo? 😀

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách a na Slovensku:

Richard Germánus: Určite Iron Maiden na Topfeste a Avantasia na Rocku pod Kameňom. Mrzí ma len to, že som sa nemohol zúčastniť ani jedného z tohto podujatí.

Pre mňa osobne bola veľmi hodnotnou udalosťou akcia s názvom Call for Eternity, kde sme hrali s Rightdoorom. Headlineri boli Theocracy z USA. Taktiež tam boli ďalšie super kapely: Sleeping Romance (Taliansko), Signum Regis a Nona.

Fakt veľmi podarená akcia so super ľuďmi a čo ma vyslovene prekvapilo bol fakt, že napriek tomu, že sa podujatie konalo v pondelok, prišlo naozaj veľa ľudí.

Najväčšie sklamanie na českej resp. slovenskej scéne?

Richard Germánus: Hmm, tak na toto ti naozaj neviem odpovedať =).

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Richard Germánus: Prejdem rovno k tým hudobným. Čo najviac koncertovať s kapelou, vydať album a dostať ho čo k najväčšiemu spektru ľudí.

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Richard Germánus: V príprave je debutový album našej kapely Rightdoor, na ktorý som sám veľmi zvedavý. Taktiež sa teším na ďalšie skladby od vyššie spomínanej Thervy, kde k inštrumentálnym pribudnú aj spevy, napr. v podaní Petra Hajdu (Amatae Adea).

No a veľké očakávania mám od spriatelenej košickej melodic-metalcorovej kapely Meredith, ktorí chystajú EP. Myslím, že táto kapela je bezkonkurenčná vo svojom žánri na Slovensku. Taktiež som zvedavý na album od Midnight Scream, ktorý je v príprave.

Verím teda, že rok 2014 prinesie veľa kvalitných nahrávok a koncertov a dúfam, že ľudia budú prejavovať čoraz viac záujem o domácu scénu a koncerty budú plnšie a plnšie…

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Richard Germánus: Veselé Vianoce, všetko dobré v novom roku a veľa dobrej muziky ako vo vašich prehrávačoch tak aj na koncertoch =)

Foto: Kovács “Savafan” Levente

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/Rightdoor
Bandzone: http://bandzone.cz/rightdoor


Tomáš Hutňan (Rugevít)

Tomáš Hutňan 2013Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Tomáš Hutňan: Tak ako každý rok s rodinou.

Druhou otázkou bude menšia bilancia roku 2013.

Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Tomáš Hutňan: Celkom sa mi páči EP našich Grassity Genocide a  album Absolut Deafers Zrození.

Máš nejaké plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Tomáš Hutňan: No niečo sa tam rysuje, chcel by som obnoviť moju dávnejšiu thrash metalovú kapelku Exodusion s kamošom Martinom Ferencom a vydať nejaké to CD. Taktiež by som chcel nájsť speváka do Rugevitu, aby sme mohli konečne nahrať nejaké nové songy.

Plány a prognózy

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Tomáš Hutňan: No tak určite nejaké nové hudobné pecky … Veď niečo sa už aj rysuje … Marty Friedman plánuje vydať nový album, tak sa nato teším a som zvedavý, čo to bude.

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín.

Tomáš Hutňan: Tak všetkým starým, novým a budúcim čitateľom webu Metalmania-Magazín prajem samozrejme do nového roku len to najlepšie a hlavne hudobníkom, aby aj naďalej robili hudbu takú aká sa im páči 🙂

Foto:  Rugevít

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/Rugevit
Bandzone: http://bandzone.cz/rugevit


Norbert Farkaš (Tribe)

Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Norbert Farkaš: Nič extra, budem asi doma s rodinou.

Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

Najlepší česko-slovenský album tohto roka:

Norbert Farkaš: Pfuu, to je ťažká otázka 🙂 Ani som to tak teraz nesledoval kto jaké veci vydal, ale kamoši z Disasteru chystajú nový album. Ešte to nevydali, neviem či to bude ešte na tento rok, ale som počul ich nahraté skladby a musím povedať, že ma veľmi milo prekvapili aj ohľadom zvuku, aj ohľadom obsahu skladieb

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách a na Slovensku:

Norbert Farkaš: Ak si myslíš ako na koncertoch, tak pre mňa určite Cassovia Deathfest. Mohol som vidieť veľmi veľa kapiel, ktoré zbožňujem. Vidieť ich na jednom podujatí s veľmi dobrou organizáciou, pre mňa bolo niečo neopísateľné.

Najväčšie sklamanie na našej resp. českej scéne:

Norbert Farkaš: Nenašiel som žiadne veci, na ktoré by som povedal, že to je sklamanie. Nové české a slovenské veci, ktoré som počúval všetky boli fajn. Na medzinárodnej scéne boli nejaké, ale to je iná vec.

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Norbert Farkaš: Osobné – nemám žiadne také veľké plány a hudobné? Chcel by som si s kapelou vydať EP-čko s 3 skladbami,  potom ešte stihnúť do konca roka nahrať aj full CD a hrať na čím viac podujatí.

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Norbert Farkaš: Nemám ani šajnu, ale dúfam že bude dosť veľa kvalitných albumov a dosť tvrdých koncertov v okolí. Ináč som zvedavý na nový album od Ektomorf, ktorý vyjde na konci januára.

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Norbert Farkaš: No najprv by som chcel napísať čitateľom, nech ťa podporia ako vedia, lebo vidím, že to robíš zo srdca a že nech nepočúvajú žiadne komerčné kokotiny. Nech podporia poriadnu hudbu a kapely, ktoré stoja zato !!!

Foto: Tribe

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/tribeslovakia
Bandzone: http://bandzone.cz/tribecore


Daniel Krob (Daniel Krob, Magická kytara, ex Kreyson, ex Arakain)

Daniel Krob 2013Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Daniel Krob: Jako každý rok podobně. 24. ozdobíme stromeček, uvaříme rybí polévku, řízky a kapra. Po večeři si předáme dárečky a pak jdeme na Kampu pod Karlův most k ohni. Kazdy rok se tam zpívají koledy a je tam sváteční nálada.

To je pekné  Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

 Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Daniel Krob: Magická kytara 🙂 🙂 Hiii

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách resp. na Slovensku:

Daniel Krob: Avantasia na MOR a pro mne ještě Malmsteen.

Najväčšie sklamanie na českej resp. slovenskej scéne?

Daniel Krob: Zlatý slavík. A vše okolo slavika.

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Daniel Krob: Jarní Rock Generation Tour 2014 společně s mladou kapelou The Snuff, nové nahrávky ve studiu a koncert s filharmonii -Magická kytara.

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Daniel Krob: Návrat melodických česky a slovensky zpívajícich kapel co nebudou kopírovat západ.

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Daniel Krob: Přeju všem zdravi a kamarády co nezklamou. Super muziku, která se dá poslouchat dokola a neomrzí. A aby jsme byli nejlepší evropské země a rádi tady žili.

Foto: Mirek Valenta

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/Magickakytara 
Bandzone: http://bandzone.cz/danielkrob


Wigo Mortarius (Vortex Unit, ex The Crypt)

Wigo Mortarius 2013Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Wigo Mortarius: Určite to bude v kruhu rodiny, pozabíjame dákych kaprov, ktoré si vždy vychutnám a potom prepchatý idem na „jedno“ povianočné do známeho rockového podniku v Prievidzi – do Kazačku, kde „trávime“ plné bruchá do rána pri rockovej a metalovej muzičke.

Taká, povedal by som už tradícia. Potom sa budem venovať priateľke a čaká ma hokejový zápas, s bývalými spoluhráčmi z mladíckych časov, kedy som bol hokejista, kde sa takisto stretávam aj s ex členmi The Crypt (terajší Vortex Unit), s ktorými sme dali dokopy kapelu vlastne ešte ako hokejisti 😀

Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

Wigo Mortarius Tento rok bol dosť náročný, čo sa týka osobného života, ale myslím, že už je to na dobrej ceste. Takisto nastalo rozdelenie aj zbytku Vortex Unit (Mňa a Bestial-a), nakoľko on ostal v UK pracovne a ja som sa musel presunúť do ČR taktiež pracovne.

V tom momente ostal Vortex Unit viac-menej vo „freeze“ fáze a ja som dostal ponuku od bývalých členov olomouckých Everlasting Dark na založenie nového projektu s názvom Sherwedd, s ktorými sme už absolvovali prvé koncerty.

Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Wigo Mortarius Jednoznačne Empyrion a ich Mindshifter aj keď mám pocit, že ich debut CD bolo ku koncu 2012 vonku tak poriadne sa to rozbehlo v 2013 a nič lepšie som nepočul ani v tomto roku. Asi už len na to splitko VXT/INFER si treba počkať cha cha cha? 🙂

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách a na Slovensku:

Wigo Mortarius Brutal Assault, Iron Maiden na Topfeste, Gothoom a Death to All boli pre mňa najväčšie udalosti tohto roku. A ešte to, že som sa po 2 rokoch postavil znova na pódium a odfotil sa s Big Bossom a ožral sa s Blackoshom 🙂

Najväčšie sklamanie na našej resp. českej scéne:

Wigo Mortarius Nakoľko som sám hudobník hodnotiť kapely mi neprináleží, ale sklamanie už každoročné je návštevnosť koncertov. To, že sa nepredávajú CDs chápem, ale neúčasť na koncertoch je zarážajúca asi je ich už moc.

Sám viem, že pri organizovaní koncertu v meste je pomaly problém nájsť voľný termín, kedy nerobí koncert niekto iný a teda aj to málo sa rozlezie po viacerých akciách v jeden večer.

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Wigo Mortarius Osobné plány sú ako každý rok, byť zdravý, poslúchať moju drahú a zarobiť milióny 🙂

Hudobné plány sú určite čo najviac koncertovať s mojimi kapelami, hlavne s Vortex Unit na podporu nového EP CD „Nec Plus Ultra“ a nahrať CD so Sherwedd. K oživeniu Vortexu som dostal pozitívny impulz od Peťa Doomas Beťka, aby som nad tým porozmýšľal.

Potreboval som čas, aby som si to utriasol v hlave a poradil sa s Bestialom. Výsledok je taký, že VXT je tu v novej zostave a makáme na nacvičovaní koncertného setu a samozrejme postupne aj nových veciach, z ktorých sa poserú všetci ešte ja sám 🙂

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Wigo Mortarius: Verím že prinesie kopec dobrej muziky, nové dlhohrajúce CD Vortex Unit 😛 menej jebnutosti medzi ľuďmi, aby sa nehádali kto volí väčšie zlo, ale aby sa spojili a obesili tie svine vo vláde od červenej po modrú bez ohľadu na stranícke tričká či farby.

Dúfam, že nám prinesie normálneho prezidenta. Kopec dobrého jedla a kvalitného chlastu, dodávku pre kapelu a kopec viac či menej podstatných vecí, ktoré ma spravia spokojnejším 😉

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Wigo Mortarius: Všetkým čitateľom prajem, aby úspešne zavŕšili metalový rock 2013, tak ako sa patrí dobrým jedlom a pijatikou v zdraví a spokojnosti.

Do nového roku kopec len toho najlepšieho metalu, viac súdržnosti v UG, viac času na podporu českej a slovenskej muziky, ktorá už dobieha európske a svetové štandardy. Dúfam, že sa stretneme na čo najviac koncertných doskách a následne pri baroch. 🙂

Vám ďakujem za priestor a prajem, čo najviac spokojných čitateľov Metalmania-Magazínu 😉

Foto: Vortex Unit

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Vortex-Unit/106239549442322
Bandzone: http://bandzone.cz/vortexunit


Drummy Radko (Caliber X)

Drummy Radko 2013Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Drummy Radko: Tráviť ich budem výnimočne v Škótsku, keďže tu momentálne študujem a chystám sa na nejaké výlety, párty, koncerty a podobne

Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Drummy Radko: Veľmi nesledujem česko-slovenskú scénu momentálne, ale veľmi sa mi páčil album  oravskej kapely Ex-Pulse.

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách a na Slovensku:

Drummy Radko: Pre mňa určite Masters of Rock.

Najväčšie sklamanie na našej resp. českej scéne:

Drummy Radko: Diskorapperi

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Drummy Radko: Makať na sebe, zlepšovať sa v jazyku, naberať nové skúsenosti, pracovať na vlastných veciach s kapelou, ktorú tu mám, pokračovať v učení detí na škole kde študujem, intenzívne sa venovať hudbe a bicím ktoré tu študujem a po návrate domov koncertovať s mojou kapelou Caliber X.

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Drummy Radko: Uvidíme, ja sa nechám prekvapiť. Dúfam, že festivaly a koncerty plné kvalitných kapiel, pozitívnej energie a podobne.

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Drummy Radko: Počúvajte kvalitnú muziku, prežite obdobie Vianoc v pokoji a dobrej nálade a čítajte Metalmania-Magazín 🙂

Foto: Caliber X

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/CaliberX
Bandzone: http://bandzone.cz/caliberx


Radim Ondruška (Hirasis)

Radim Ondruška 2013Ako budeš tráviť tohtoročné vianočné sviatky (poprípade saturnálie, zimný slnovrat, chanuku 🙂 )?

Radim Ondruška: Vianoce doma s rodinou, taká tá tradičná klasika, Silvestra možno s kapelou, ešte uvidím, ostatné vymenované veci neoslavujem, ale budem nad tým určite uvažovať 🙂

Ďalej si dáme menšiu tohtoročnú bilanciu:

Najlepší česko-slovenský album tohto roku:

Radim Ondruška: Moc som ich nepočul popravde, ale asi ten nový Kreyson, ako celkom sa mi  páčil.

Najväčšia tohoročná udalosť v Čechách a na Slovensku:

Radim Ondruška: U mňa jednoznačne Iron Maiden na TopFeste.

Najväčšie sklamanie na českej resp. slovenskej scéne?

Radim Ondruška: Ak sa mám zamerať iba na rock/metal scénu, tak si momentálne nespomínam na nič konkrétne. Sklamali ma však na našej hudobnej scéne tie youtube vojny slovenských raperov, ktorých bol plný internet… Nemá náhodou hudba spájať?

Plány a prognózy

Aké máš plány do nového roka (osobné, hudobné)?

Radim Ondruška: Jednoznačne začať konečne poriadne hrať a posunúť sa s kapelou po menšej pauze opäť dopredu. V osobnom živote? Snáď začnem už konečne zdravšie žiť (športy, stravovanie) 🙂

Čo podľa teba prinesie rok 2014 na metal/rock scéne?

Radim Ondruška: Dúfam, že len samé pozitíva, možno nejaké nové kapely, nové žánre, nové akcie, oživenie rock/metal scény na Slovensku a v Čechách.

A na záver ťa poprosím o nejaké to prianie pre čitateľov webu Metalmania-Magazín?

Radim Ondruška: Počúvajte hudbu, tvorte hudbu a neodsudzujte druhých šťastné a veselé 🙂

Foto: Hirasis

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/HIRASIS
Bandzone: http://bandzone.cz/hirasis

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *