Benedictum – Obey

Benedictium - Obey_150x150Benedictum je heavy metalová kapela, ktorá vznikla v roku 2005 v San Diegu, Kalifornia. Od svojho vzniku kapela vydala 4 štúdiové albumy: Uncreation (2006), Seasons of Tragedy (2008), Dominion (2011) a Obey (2013).

Album Obey otvára intro Dream Of The Banshee, ktoré je čisto orchestrálnou záležitosťou, nasledovne po intru sa otvorí skladba Fractured, kde je počuť strašný krik, rozbitie skla a celá atmosféra skladby je strašidelná. Veronicasov scream nastaví celý album na plné obrátky s pevným okrajom bicích. Aricova basgitara je rozšírená po celom albume a určuje silnejší thrashovy podtón.

Veronicas na skladbách Crossing Over, Cry a Thornz predvádza svoj hlasový rozsah a ťahá dosť vysoké výšky. Predviedol skvelú prácu a hlavne sa zameral na všetky rôzne vokálne štýly a rozsahy na tomto albume. Predposledná skladba Apex Nation má nádych Motley Crue s revaním motocyklov. Celý album Obey uzatvára skladba Retrograde.

Album je obstojný, dá sa počúvať. Mne sa až tak veľmi nepáči, ale to je len môj názor. Podľa mňa mohli do každej pesničky nejaký ten život priniesť, všetko mi príde na jedno kopyto.

Lineup:

  • Veronica Freeman – spev
  • Pete Well – gitara
  • Rikard Stjernquist – bicie
  • Aric Avina – basgitara

Tracklist:

  1. Dream Of The Banshee
  2. Fractured
  3. Obey
  4. Fighting For My Life
  5. Scream
  6. Evil That We Do
  7. Crossing Over
  8. Cry
  9. Thornz
  10. Die To Love You
  11. Apex Nation
  12. Retrograde

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *