Bad Shot – Promised Land

Bad Shot CoverHardcore sa v poslednej dobe začína stávať veľmi obohraným žánrom. Krásne časy rokov 80-tych či raných 90-tych, kde sa všetky kapely prebiehali, kto vytvorí niečo kvalitné, už máme dávno za sebou. Dnes je to už veľmi šablónové, otrepané a práve preto nevyhľadávam nové kapely v tomto žánri, musí to mať určitý sviežejší nádych, aby ma to dokázalo upútať. U Bratislavčanov BAD SHOT som takýto závan zacítil.

Ich poňatie hardcoru (prímes punku by som tu ani nedával, lebo skôr sa to obracia v metalových farbách) síce vychádza zo šablón starých kapiel ako AGNOSTIC FRONT, najsilnejší opar pri „Hatred“, no prinášajú do toho svoje vlastné nápady a motívy. Jednak melodika hudby sa skôr opiera o metalovú stenu, taktiež tu nájdeme náznaky určitého etna –„New Generation“, alternatívneho rocku – medzipasáž v „Beginning“ či ústredný motív v „So…!“, dokonca samotné intro je postavené na elektronike a ambientných zvukoch, vlastne celkovo mi to príde ako nejaká elektronická alternatíva, nevšedný, no o to zaujímavejší nápad.

Taktiež prítomnosť sól, ako napr. pri skladbe „Victims“, je na hardcore dosť nevšedná vec. Majú zaujímavú melodiku a sú zvládnuté fakt nadpriemerne, ale takéto niečo skôr nájdete v metalových oblastiach.
Zvuková stránka je pomerne dobre zvládnutá, hudobné nástroje si pekne vyvážené, gitara riadne old schoolovo píli, basgitara bubloce jedna radosť, čo by sme viac pri hardcore chceli.

Ďalšou kontroverznou vecou je Lukášov vokál. Jeho chrapľavé hrdelné veci, vychádzajúce zo starého hardcore punku, sú na veľmi dobrej a vysoko kvalitatívnej úrovni, dokonca v piesni „Hatred“ znie miestami ako Roger Miret. No ak dôjde k melodickému spevu, tak je to už horšie, je to veľmi nevýrazné a skôr odpudivé, hlavne pri klavírnom začiatku „Powerless“ alebo pri jeho refréne. Hneď ako sa to zmení na hardcorovú jazdu, je všetko úplne v poriadku. Lukáš síce hľadá nové sféry, chce sa odlíšiť od zvyšku a nájsť si vlastnú cestu, ja si však myslím, že práve tadeto cesta nevedie.

Každopádne ide o veľmi zaujímavú nahrávku, ktorá má veľký drive a silu, hlavne v tých hardcorovejších veciach, potešia nevšedné nápady či celkové smerovanie, ešte sa trochu pohrať s hlasom a bude to na veľmi dobrej ceste.

Lineup:

  • Lukas Opeta – spev
  • Patrik Krebs – gitary
  • Robo Frak – basgitara
  • Robert Sucha – bicie

Tracklist:

  1. INTRO
  2. PROMISED LAND
  3. BEGINNING
  4. WHY ???
  5. VICTIMS
  6. SO…!
  7. REAL FACE
  8. HATRED
  9. NO SAVIOUR
  10. POWERLESS
  11. NEW GENERATION

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/badshotba
http://bandzone.cz/badshot

Hodnotenie: 4/6

Článok si môžte prečítať aj na tomto linku: www.metalexpress.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *