Axel Rudi Pell – Into the Storm

axel rudi into coverZ interpretov vydávajúcich pod vydavateľstvom Steamhammer, ako napríklad Freedom call, Nashvile Pussy a iných sa nám minulý týždeň prihlásil s novým albumom aj Axel Rudi Pell s novinkou Into the Storm.

Hneď na úvod musím povedať, jednu vec, čo mňa osobne trochu zarazila.

Opäť zmena

Napriek tomu, že počas 24 rokoch fungovania sa zostava daného spolku niekoľkokrát menila, od roku 1998 stabilne fungovali v zostave Johnny Gioeli – spev, Axel Rudi Pell – gitara, Volker Krawczak – basa, Ferdy Doernberg – klávesy, Mike Terrana – bicie.

No tentokrát posledný zmienený člen, jeden z najvyťaženejších muzikantov sveta, odišiel a nahradil ho jeho krajan Bobby Rondinelli.

Jeho meno vám určite nie je neznáme. Spolupracoval napríklad s legendárnou kapelou Ritchieho Blackmoora Rainbow a podľa informácii sa mihol aj v Kiss.

Čo sa týka jeho hrania, tak  som si musel naň trochu zvykať. Myslím však, že za Mika je dôstojnou náhradou. Ďalšou zmenou je Axelova gitara. Od prvej skladby Tower of Lies počuť, že po dlhom čase znie veľmi masívne.

Axelova gitara

No čo ostalo po starom, je typický jeho štýl, t. j. hard rock s príchuťou moderného melodického power metalu, k tomu veľká dávka chytľavosti, vďaka čomu mohli vzniknúť piesne, ako napríklad Long Way To Go, Changing Times

Nechýba ani výborná balada – When Truth Hurts… Čo môže byť lepšie, ako pekná gitarová melódia, podfarbená klávesmi s jemným chrapľákom Johnnyho Gioeliho a k tomu dobrý text?

No na predposlednom mieste sa nachádza niečo, čo by na nahrávke ani nemuselo byť. Je to skladba Hey  Hey My My, ktorá je vlastne coverom od Neila Younga. Podľa mňa je to dosť zbytočná vec. Vidno, že primitívne refrény typu “Are you metal, heavy metal“ sa robili aj v 70-tych rokoch (tam sa pre zmenu spieva: ,, Hey hey, my my, rock and roll can never die“).

No nasledujúci kúsok je o niečom inom. Titulny song Into the Storm  nás svojou atmosférou a motívmi  zavedie niekam na ďaleký orient. U mňa jednoznačný vrchol albumu.

Verdikt

Myslím, že pre melodickú časť metalovej scény bude Into the Storm príjemným albumom. Keďže do daného spektra patrím aj ja, tak ho hodnotím stupňom 5.

Lineup:

  • Johnny Gioeli – spev
  • Axel Rudi Pell – gitary
  • Volker Krawczak – basgitara
  • Ferdy Doernberg – klávesy
  • Bobby Rondinelli – bicie

Tracklist:

  1. The Inquisitorial Procedure (intro)
  2. Tower of Lies
  3. Long Way to Go
  4. Burning Chains
  5. When Truth Hurts
  6. Changing Times
  7. Touching Heaven
  8. High Above
  9. Hey Hey My My (Neil Young cover)
  10. Into the Storm

Digipack bonus:

  • White Cats (Opus #6 Scivolare) (instr.)
  • Way to Mandalay (Blackmore’s Night cover)

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.axel-rudi-pell.de/
https://www.facebook.com/axelrudipellofficial/
https://www.instagram.com/axel.rudi.pell/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *