Crystal Viper – Posession

crystal viper possesion coverKoncom minulého roka nás poľská kapela Crystal Viper, so skvelou Martou Gabriel za mikrofónom potešila nástupcom skvelého diela Crimen Excepta. Posledné CD bolo nadmieru podarené, tak preto som k novinke pristupoval s neskutočnou zvedavosťou.

V kapele až na nového basgitaristu Michała Badochu je všetko po starom a aj, nové CD obsahuje ich všetky poznávacie znaky, ako melodické  heavy/power gitary, Martin spev a podobne.

To si všimnete napríklad v prvej skladbe po intre Voices in my Head, alebo štvorke Fight evil with Evil. V šestke Why  Can’t You Listen? si zas naplno užijete temnú atmosféru a dramatickosť… Jemne mi pripomína výbornú vec z predchádzajúcej nahrávky – Medicus Animarum. Najzaujímavejšou piesňou je podľa mňa We Are Many. Zaujali ma hlavne jej riffy a celkom chytľavý rytmus…

Bohužiaľ čo sa týka pochvaly to je tak všetko. K ostatným skladám, ma napáda otázka. Kde sa z nich vytratila dynamika a tzv. jasný ťah na bránku (ktorú sme poznali zo starších CD)? Z tohto dôvodu ich musím označiť skôr za šedý priemer, až nudu.. Napríklad posledná vec Prophet of the End moje slová vystihuje viac než dokonale…

Osobne dúfam, že toto CD bola len náhoda a na nejakom ďalšom sa vrátia k chytľavým a dynamickým kúskom, ako napríklad Metal Nation, Gladiator, By the Blade a podobne… Ináč to s ich kariérou nevidím moc ružovo.

Lineup:

  • Marta Gabriel – spev, gitary, klávesy
  • Andy Wave – gitary
  • Michał Badocha – basa
  • Golem – bicie

Tracklist:

  1. Zeta Reticuli
  2. Voices in My Head
  3. Julia Is Possessed
  4. Fight Evil with Evil
  5. Mark of the Horned One
  6. Why Can’t You Listen?
  7. You Will Die You Will Burn
  8. We Are Many
  9. Prophet of the End

Bonusy:

CD bonus track:

  • Thundersteel (Riot cover)

LP bonus:

  • Night Prowler (new version)

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.crystalviper.com/
https://www.facebook.com/crystalviperofficial/
https://www.instagram.com/crystalviperofficial/
https://www.youtube.com/crystalviperofficial/

Hodnotenie: 3/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *