Wasted Strings – Walk

wsc_150x150Pred cca mesiacom som obdržal CD kapely Wasted Strings, ktoré sa vám tu pokúsim trochu priblížiť.

Najskôr niekoľko slov o danom zoskupení. Pochádzajú zo Žiliny, sformovali sa v roku 2010 a tvorí ho 5 sympatických dievčin. Debutový album Walk, o ktorom je reč im vyšiel minulý rok.

Prvotina kapely zvyčajne ukáže jej smerovanie a dokáže priniesť skupine nielen úspech, ale aj “večné zatratenie”. Uberajú sa baby správnym smerom?

Musím povedať, že na začiatok to nevyzerá tak zle. Úvodná Monday ma celkom dobrú melódiu a speváčka Lucy, napriek tomu, že nevyniká nejakým moc dokonalým hlasovým prejavom sa celkom snaží. Empty je tiež celkom chytľavá a Power of the Hell by som označil asi za najlepšiu vec CD. Jednak obsahuje asi najlepšie gitary z celého albumu a aj vokál je tu podľa mňa najlepší. Bohužiaľ je to jedna z posledných vecí, čo tu môžem pochváliť.

The Last Cigatertte je pomerne nudnou vecou a ani The End of the World nevyniká nejakou nápaditosťou a podobne. V trochu svetlejšom svetle vidím Evelyn Lord, hlavne pre jej rytmus. V Long Time Ago sa snažia o tzv. ,,nasraný punk“, ale niečo tomu chyba. Počul som aj lepšie. Just Follow má aspoň dobrý text, ale opakujú sa tu motívy, ktoré sme už počuli. Titulná Walk je asi „najgrungeovejšia“ pieseň od tejto bandy. Možno keby sa s ňou trochu viac pohrali, by zaujala aj mňa. Poslednú Queens si dovolím označiť za asi najslabšiu z celého diela. Opäť opakujúce sa motívy a hlavne ten refrén (Here we go, hello boys – one, two, three, four…) mi ide dosť na nervy a ani ten spev nie je nič moc.

Palicu by som však nad týmto hudobným telesom nelámal. Ak na sebe trochu popracujú, môže z nich niečo byť. No bohužiaľ tentokrát bude moje hodnotenie iba za 2,5.

Lineup:

  • Lucy – spev
  • Nicole – sólo gitara
  • Alice – doprovodná gitara a vokály
  • Mary- bassgitara
  • Zuzz – bicie

Tracklist:

  1. Monday
  2. Empty
  3. Power of The Hell
  4. The Last Cigarette
  5. The End of The World
  6. Evelyn Lord
  7. Long Time Ago
  8. Just Follow
  9. Walk
  10. Queens

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Maresound Production

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 2,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *