Crystal Ball – Dawnbreaker

Crystal Ball Dawnbreaker coverTúto kapelu som spoznal vďaka rock/metalovému mesačníku Spark. Vo svojej muzike sa orientujú na melodický hard rock/metal a partia medzi hudobné poklady, ktoré dala svetu Švajčiarska krajina (Gotthard, Shakra, Krokus…).

Album Dawnbreaker im vyšiel minulý rok po zmenách lineupu, kedy frontmana s pomerne „derisovským“ hlasom Marka Sweeneyho nahradil Steven Mageney a pribudol aj stály basák – Cris “Iron” Stone.

Okrem týchto zmien je všetko postarom. Hudobne sa pohybujú v ultramelodickýchhard rock/metalových  vodách.  A keď sa do toho pridá dobrý riff a dobrý rytmus (ako napríklad v úvodnej Break of Down alebo nasledujúcej Anyone Can be a Hero) tak výsledok jednoducho nemôže dopadnúť zle. Crystal Ball nezabúdajú ani na krásne balady. Päťka Eternal Flame do bodky napĺňa definíciu skladby tohto typu. Po nej hneď nasleduje hardrockovka Skin to Skin, ktorú by som pre jej chytľavosť označil za jasnú koncertnú tutovku.

Za omyl by som však označil zaradenie sedmičky, Walls fall Dawn. Príde mi ako veľmi popová a dosť prvoplánová. Ale myslím, že je to jediná chyba na CD. Po nej bude nasledovať Back for God s peknou atmosférou , opäť koncertná tutovka – Power Pack, výborná pomalá vec Stranded a na záver strednotempová Sun Came Out.

Myslím si, že pánom sa podarilo výborné dielo. Ak hľadáte niečo jednoduché, príjemné, melodické na večer, dielo Dawnbreaker je pre vás tou pravou voľbou. Ale ak očakávate niečo progresívne a náročnejšie, odporúčam siahnuť po niečom inom 🙂

Lineup:

  • Steven Mageney – spev
  • Scott Leach – gitary
  • Markus Flury – gitary
  • Cris “Iron” Stone – basa
  • Marcel Sardella – bicie

Tracklist:

  1. Zarathustra (intro)
  2. Break of Dawnbreaker
  3. Anyone can be a Hero
  4. The Brothers were wright
  5. Eternal Flame
  6. Skin to Skin
  7. Walls Fall Down
  8. Back for Good
  9. Power Pack
  10. Stranded
  11. Sun Came Out
  12. Touch the Sky (bonus)
  13. Bond of Love (bonus)

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Massacre Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.crystal-ball.ch/
https://www.facebook.com/crystalballrocks/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *