Rocková Bratislava

Po knihách ako Bratislavský nárez, Slovenský bigbít je tu ďalšia publikácia mapujúca bratislavskú rockovú scénu – Rocková Bratislava.

Rocková Bratislava

Autori Tomáš Berka (zakladateľ pôvodného Modusu), Fedor Frešo (Collegium Musicum, Fermáta) sa tentokrát rozhodli zmapovať tamojšie rockové dianie pekne od 60-tych rokov až po prvé roky 21. storočia. Kniha dostala jednoduchý názov Rocková Bratislava.

Nájdeme v nej takmer zabudnuté hudobné spolky (Prognóza, Osud) ale aj také, ktoré fungujú ešte aj dnes (Ine Kafé, Castaway…). Okrem popisov daných kapiel a daných období nechýba samozrejme množstvo obrazového materiálu.

Vytkol by som však to, že sa tu spomínajú aj skupiny, ktoré s rockom majú málo spoločného (Made 2 Mate napr.).  Ďalšou chybou je to, že dané kapely sú trochu chaoticky zoradené (mohli ich zoradiť podľa abecedy). Taktiež by pri nejakých mohlo byť trochu viac informácii.

Záverečné kapitoly sa venujú rockovým hudobníkom(Andrej Šeban, Henry Tóth, Peci Uherčík…), významným manažérom, hudobným nástrojom, textárom…

Myslím, že pre ľudí, ktorých okrem zahraničnej scény zaujíma aj naša domáca je táto kniha výbornou vecou. Môžem len odporúčať 🙂

Autori: Tomáš Berka, Fedor Frešo
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2013
Martinus: https://www.martinus.sk/?uItem=140364
Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *