Sweet Leopard – Shock me! Thrill me! Love me!

sweet-leop_obalPo debute v podobe trojskladbového EP Wild Ride Hot Night sa nám začiatkom apríla Česi Sweet Leopard prihlásili s prvým veľkým albumom Shock me! Thrill me! Love me!.

Na úvod si dovolím pochváliť, jeho zvukový obal. Doslova kryštálovo čistý zvuk, kde jasne počujeme všetky nástroje nebýva vždy pravidlom. Tradične, o obsahu danej platne čo to napovie už prvá skladba – One Night In Paradise. ,,Leopardi“ sa glam rockového štýlu chopili s tej melodickej stránky.

Čo sa týka textov, tak tie sú na sto percent v angličtine a skoro v každý jeden je zameraný, na ,,trávenie pekných chvíľ“ s krásnymi ženami (frázy ako: One night in paradise, nice girls are here tonight…, And you dont know how big is your luck, I´ll fall in love if you only wanna fuck 🙂 ). Na začiatok som si trochu nemohol zvyknúť, na speváka hovoriaceho si Sany Angelo. Jeho prejav mi pripadal pomerne nevýrazný, no po viacerých vypočutiach som si ho zamiloval. Na melodický glam rock je jeho hlas ako stvorený. Možno keď popracuje ešte na ,,ječákoch“ tak bude takmer úplne dokonalý.

Samotné skladby sú väčšinou v rýchlych a stredne rýchlych tempách ale nechýba aj jedna pomalšia vec – sedmička Dirty girl, kde nechajú jemne prehovoriť aj akustickú gitaru. Myslím si, že táto vec ma najväčšiu šancu zaujať početné publikum. Z rýchlejších veci ma zaujala hlavne predposledná I Was Born For Rock’n’Roll. Rýchla, chytľavá, energická – ako stvorená na koncerty.

Záver Whore That Nobody Wants sa nesie tak trochu na bluesovu nôtu. Myslím, že je celkom vydarený a tiež by nemal chýbať na koncertoch.

Shock me! Thrill me! Love me predstavuje pre Sweet Leopard skvelý začiatok kariéry. Ak budú takto pokračovať, bratia Česi budú mať ďalšiu skvelú kapelu a taktiež podľa mňa by kľudne mohli zaujať aj zahraničných poslucháčov.

Lineup:

  • Sany Angelo – spev, akustická gitara
  • Michael Kit – gitara, doprovodné vokály
  • Jane Cat Smith – basgitara, doprovodné vokály
  • DogFox Pedro – bicie, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. One Night In Paradise
  2. Code To Your Love
  3. Dancing In The Sign Of Rock and Roll
  4. When Girls Go Wild
  5. Dr.Rock
  6. Shock Me! Thrill Me! Love Me!
  7. Dirty Girl
  8. My Little Pussy
  9. FuckThat Bitch
  10. City Of The Sin
  11. I Was Born For Rock’n’Roll
  12. Whore That Nobody Wants

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Facebook stránka: https://www.facebook.com/pages/Sweet-Leopard/169852356416691

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *