Brainstorm – Firesoul

Brainstorm Firesoul coverJednou z najzaujímavejších nahraviek, ktoré sa tohto roku urodili na nemeckej scéne je táto novinka Brainstorm. Tí začiatkom roka vo vydavateľstve AFM Records vydali nasledovníka svojho albumu On the Spur of the Moment – Firesoul.

Od prvej skladby Erased by the Dark jasne počuť, že na tomto diele mame dočinenia s poriadne našliapnutým power metalom. Oceňujem aj to, že oproti začiatkom sú o niečo originálnejší. Nejakú vyslovene že vykrádačku som tu našťastie nenašiel (narozdiel od ich prvých počinov).

Okrem úvodnej Erased by the Dark zaujala aj dvojka Firesoul hlavne svojím refrénom. Páči sa mi aj zaujímavý gitarový motív v Descendants of the Fire.

Potom si však užijeme dvojicu poslabších vecí (Entering Solitude a Recall the Recal) no Shadowseeker opäť prebudí vašu pozornosť a po nej príde na rad vrchol celého cd – Feed Me Lies. Je to ten typ skladby, ktorej refrén uviazne hlboko v hlave ešte dlhý čas po vypočutí. Kapela je priam povinná ho dopriať svojím fanúšikom aj na živých podujatiach.

Verím, že zaujmú aj dve nasledujúce – What Grows Inside (pekné gitary) a The Chosen v ktorej sa im podarilo vyčariť zaujímavú atmosféru. O to sa zrejme snažili aj v …And I Wonder, no podľa mňa by mali na to, aby ju spravili o niečo lepšie.

Pred záverom tu budeme ešte mať Dissappeared, kde budeme počuť Brainstrom v plnej kráse. Opäť nebude chýbať gitarová smršť a výborný refrén, skoro rovnako podarený ako v spomínanej Feed Me Lies. Na podobný spôsob je robená aj záverečná Strangeld. Podľa mňa by tiež nemala chýbať na koncertoch.

Túto nahrávku hodnotím ako jednu z najlepších vecí, čo sa tento rok urodili. Keby bolo takých viac, tak si myslím, že by neexistovali hlasy, ktoré hovoria o vyčerpanosti tohto žánru.

Lineup:

  • Andy B. Franck – spev
  • Milan Loncaric – gitary, doprovodné vokály
  • Torsten Ihlenfeld – gitary, doprovodné vokály
  • Antonio Ieva – basgitara
  • Dieter Bernert – bicie

Tracklist:

  1. Erased by the Dark
  2. Firesoul
  3. Descendants of the Fire
  4. Entering Solitude
  5. Recall the Real
  6. Shadowseeker
  7. Feed Me Lies
  8. What Grows Inside
  9. The Chosen
  10. …and I Wonder

CD2 (limitovaná digipack edícia – skladby nahrané na festivale Bang Your Head 2011):

  1. Intro – Worlds are Coming Through
  2. Blind Suffering
  3. Hollow Hideaway
  4. Shiva’s Tears
  5. The Leading
  6. Temple of Stone
  7. Highs without Lows
  8. Shiver
  9. Falling Spiral Down
  10. All Those Words
  11. Fire Walk with Me
  12. How Do You Feel
  13. The Brainiacs Are Singing!
  14. Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Oficiálny web: http://www.brainstorm-web.net/
Facebook: https://www.facebook.com/officialbrainstorm

Hodnotenie: 5,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *