The Snuff – Lotus

The Snuff Lotus coverPred časom sa ku mne dostal druhý album českej poprockovej kapely The Snuff – Lotus. Tí sa pred časom preslávili viacerými koncertami s Danielom Krobom (ex Kreyson, ex Arakain). No, čo ma trochu zaskočilo, bol ich image. Keďže klasickí rockeri v koži už neletia tak mi to pripadá, že stavili na image pseudodrsných chlapcov. K podobnej kapele sa mi to veľmi nehodí, ale možno dokáže zaujať v tom strednom prúde. Poďme však k samotnému nosiču.

Intro Origin sa ani zďaleka nevyrovná kvalitou The Enemy, z ich debutu – Requiem For Me. Ďalšia skladba Riven je ľahko zapamätateľná melódiou a má jednoduchý text, v ktorom sa verše a refrény niekoľko krát opakujú. V útočnej Erotic Sylvia sa prejavuje aj metalcoreový vokál speváka. Koniec-koncov aj u niektorých ďalších songov budeme počuť v niektorých pasážach tento extrémny spev.

Rovnomenná pieseň s názvom albumu Lotus, má baladický charakter, avšak mne zatiaľ z počúvaných prišla najslabšia. Čo je trochu sklamaním kvôli tomu, že ako titulná vec by mala byť z celého albumu najsilnejšia. Priznám sa, že od siedmej piesne až po trinástu som sa trochu nudila, pretože sa mi zdali silnejšie na začiatku albumu a od Menance Within ma nenadchlo alebo neprekvapilo nič, čo by som od chalanov očakávala, pretože tvár a schému svojho albumu ponúkli na začiatku. Výnimku tohto názoru tvorí posledná Telos. Je pomalá a melancholická a tvorí výstižnú bodku za celým albumom.

13 skladieb je dostatočné sústo pre fanúšikov. Ja by som skôr uvítala o trochu menej, ale kvalitnejších. Celkovo texty sú veľmi jednoduché a ľahko zapamätateľné. Oceňujem snahu zobraziť v nich hlbšie myšlienky/príbehy, s ktorými sa stretávame v súčasnom svete.

Chalani zarúbali vysoko a zdá sa, že sa im to vyplatí. Tvorba na úrovni spĺňa účely svojho žánru, má potenciál dostať sa za hranice, avšak vzhľadom na ťažké podmienky a silnú konkurenciu by som zostala u rodného jazyka, s ktorým keby vydali súčasný album Lotus, by s určitosťou prerazili v Českej republike.

Novodobý zvuk, ktorý u dnešných kapiel tvrdšieho razenia frčí ako chlieb náš každodenný, nie je pre moje uši ľúbivý. Napriek tomu chalani z The Snuff, opäť splnili ďalšiu podmienku k tomu, aby sa presadili v komerčnej hudbe, o čo im podľa všetkého ide.

Zhliadla som aj dva videoklipy, ktoré sú robené na skladby z nového albumu: Erotic SylviaBoxed in. Musím oceniť ich vysokú kvalitu a najmä to, čo niektorým klipom chýba – myšlienku s jednoduchým dejom.

Lineup:

  • Marek Kučera – spev
  • Tomáš Kučera – gitary a doprovodné vokály
  • Michal Scheider – gitary a doprovodné vokály
  • Ijen Ayen – basgitara
  • Matyáš Verner – bicie

Tracklist:

  1. Origin (intro)
  2. Riven
  3. Erotic Sylvia
  4. Can’t Dispose of Me
  5. Boxed In
  6. Lotus
  7. Menace Within
  8. Crumble!
  9. Life Essence
  10. Left for Wolves
  11. Love… and the Other Stuff
  12. 4th Floor
  13. Telos

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Warner Music Czech Republic

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/thesnuffofficial
Bandzone: http://bandzone.cz/thesnuff

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *