Pact – The Infernal Hierarchies, Penetrating the Threshold of Night

Pact The Infernal coverDruhý album okultných blackmetalistov Pact: The Infernal Hierarchies, Penetrating the Threshold of Night  uzrel svetlo sveta tento rok. Ubehli teda dva roky od vydania prvotiny The Dragon Lineage of Satan, ktorá sa mi páči podstatne viac ako recenzované CD.

The Infernal Hierarchies, Penetrating the Threshold of Night sa oproti debutu radikálne zmenilo. Príde mi to tak, že členovia sa touto nahrávkou chceli viac prispôsobiť tejto dobe a stavili na vybrúsený, masívny a zrozumiteľný zvuk a pravdepodobne aj týmto krokom sklamali skalných fanúšikov. Čo zostáva rovnaké, je tematika textov: okultizmus a satanizmus. Napriek tomu The Dragon Lineage of Satan znie pre mňa viac úprimne, presvedčivo a má oldschoolový zvuk. Pact týmto nosičom získajú novú základňu fanúšikov, ale pravdepodobne sklamú tých starých.

Fošňa je však poriadne nadupaná a nenechá vás vydýchnuť od úvodnej skladby The Hell of Supernal´s až po Howling of Gamchicoth, ktorej záverečné pasáže sú atmosférickým zavŕšením bodky albumu. Uvítala by som väčšiu rozmanitosť medzi skladbami. Každá pesnička je typická rýchlym tempom šikovného bubeníka, výrazným vokálom (občas zdvojeným) a hutnými gitarovými riffmi. Niektoré piesne sa mi zlievajú

V rámci americkej blackmetalovej scény sa Pact nedajú zahanbiť, aj keď toto dielo ide citeľne aj do modernej death metalovej sféry.

Suma sumárum, novinka od Pact neznie príliš originálne a hrozí, že sa utopí v mori podobných, ale lepších kapiel.

Lineup:

  • Hag – spev
  • Wretch – gitary, basa
  • T – bicie

Tracklist:

  1. The Hell of Supernal’s
  2. Baal-Zebub Lord of the Flies
  3. The Great Serpent of Tehom
  4. Firelord Andramelch
  5. Pactmaker Lucifuge
  6. Under the Eclipse of Tiphareth
  7. The Witchmother of Shade’s
  8. Asmodeus Beast of Judgement
  9. The Howling of Gamchicoth

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Moribund Records

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/PACT/222722964605519

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *