Sandness – Like an Addiction

Sandness Like an coverNiekoľko týždňov po skvelom koncerte Talianov Sandness v Humennom, vám prinášame recenziu ich debut LIKE AN ADDICTION.

No najskôr niekoľko slov k spomínanej trojici. Začali hrať v roku 2008, keď sa dvaja mladíci Mark Denkley a Metyou To Meatyou rozhodli založiť kapelu, ktorá by hrala hard rock v štýle 80tych rokov. Neskôr sa pridal aj gitarista Robby Luckets.

Krátko po založení začali mať v domovskom Taliansku úspech. Absolvovali spoločné akcie s umelcami ako Adam Bomb, L. A. Guns…  Neskôr pár krát vystúpili aj v zahraničí.

Daný debut bol vydaný 5. apríla 2013. Na ňom jasne počuť a vidieť, že sila tejto kapely spočíva v skvelých melodických chytľavých skladbách. Najviac ma upútal práve gitarista Robby. Ten má jednoducho talent na tie najlepšie melódie a skvele sóla. To jasne počuť už v úvodnej Artifical Lover s tematikou sex, drogy a rockandroll. Svoj talent ale naplno predvedie v osmičke – ktorú budú mať radi hlavne vinári – Drinkin’ Wine Under The Bridge. Na tú mam pekné spomienky zo spomínaného koncertu a určite zaujme aj vás.

V strednotempových Bad Things Cause Bad Things, Don’t Drop sa nám predvedú aj vokalisti a budete tam počuť aj nejaké „ječáky“. Tí síce nepatria medzi svetovú špičku, ale myslím, že ak budú na sebe pracovať majú na to.

Najslabšou vecou je podľa mňa záverečná Shake Dancin’ Soul. Keď počúvam ostatné, tak mi príde dosť slabá. Taktiež mi tu chýba nejaká pekná balada. Tá by dokázala pekne ozdobiť album.

Aj Sandness ukazujú, že v Európe nám rastie nová hard/glam rocková generácia. Určite majú šancu zaujať aj vonku.

Lineup:

  • Mark Denkley – Basa, spev
  • Robby Luckets – Spev, gitara
  • Metyou To Meatyou – bicie

Tracklist:

  1. Artificial Lover
  2. Bad Things Cause Bad Things
  3. Don’t Drop
  4. Darkness Around Me
  5. Dreamin’ Is My Way
  6. Lia
  7. Pay What You Say
  8. Drinkin’ Wine Under The Bridge
  9. No One Leaves Until Dawn
  10. Lay Your Hair Down
  11. Shake Dancin’ Soul

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Sleaszy Rider Records

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Oficiálny web: http://www.sandnessofficial.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Sandnessband

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *