The Mad Baron, Powerized (Humenné, Live Club)

Dňa 6. septembra tohto roku sme my východniari mohli vďaka humenskému Live Clubu a agentúre Black CloudProduction zažiť výbornú akciu, na ktorej sa nám predstavili dve holandské kapely The Mad Baron a Powerized.

Do klubu som dorazil krátko pred deviatou hodinou. O tom, že sa na pódium chystajú muzikanti, ktorí nič nenechávajú na náhodu svedčila dlhokánska zvuková skúška oboch interpretov. Ja som počas príprav okrem pív stihol aj príjemný pokec s gitaristom The Mad Baron, ktorý mi prezradil, že na Slovensko sa moc tešili a podujatie v Humennom bolo ich prvým koncertom v rámci šnúry, na ktorú vyrazili z domovského Holandska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Počas začiatku ,,šialeného baróna“ bolo hneď vidno, že nie len na zvuku, ale aj na atmosfére si dali skutočne záležať. Tomu nasvedčovala na pomery klubu, znamenitá svetelná show. Bolo síce uvedené, že ich štýlom je progresívny/metal rock, no ale skôr by im svedčalo označenie alternatívny metal (aj keď tam určitá progresívna príchuť bola). Setlist tvorili songy Mirrors, Thejam, Theroadwetakebeforewe get lost, Holymountain, BrokenFlower, Temporal Blindness. Napriek tomu, že som skôr power metalový fanda ich vystúpenie bolo pre mňa skutočne strhujúce. Z hráčov ma osobne zaujal hlavne bubeník. Prejavil neskutočný talent a raz určite bude patriť medzi svetovú špičku vo svojom odbore.

Powerized ma šokovalo, keď som sa pred vystúpením dočítal, že ich spevák Nick Holleman funguje aj vo ViciousRummors. Pri bandách, hrajúcich tradičnú európsku formu power metalu to nebýva zvykom, aby spevák bol aj vkapele hrajúcej americký power metal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aj keď možno by sa im dala vytknúť istá dávka neoriginality (spevák je dosť inšpirovaný Tobiasom Sammetom, hlavne v nízkych polohách), koncert bol ešte strhujúcejší ako u prvých zmienených. Nickovi bolo nielenže malé pódium, ale v podstate celý podnik. Raz bol na pódiu, inokedy pri barovčáku a dokonca počas spievania vyliezol aj na stôl, za ktorým sedeli ľudia. Jeho výšky boli skutočne dokonalé a pripadal mi v nich istejší ako jeho vzor Tobias. Hru si užívali aj ostatní. Odznelo celé ich EP – My Creed, no potešili aj nové veci – Where world see the eye, King alas!, Satan’sbat, Behind the Gates.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drobnú výhradu by som mal k ľuďom, ktorý poväčšine sedeli za stolmi a to, že k pódiu došli až pri záverečných skladbách. Interpret je určite rád, keď ma ľudí čo najbližšie pri sebe (a samozrejme Powerizedi určite nehrýzli 🙂 ).

No, ale nezabudli prejaviť kapele ovácie a podarilo sa nám vykričať aj jeden prídavok. No po ňom nastal definitívny záver.

Viacerí si šlipotom zakúpiť od Powerized tričká a predalo sa aj niekoľko ks EP (z ktorého onedlho pribudne na webe recenzia 🙂 ).  Ja na záver poďakujem všetkým, ktorí toto podujatie umožnili a verím, že do budúcnosti bude na podobných akciách o niečo viac ľudí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa foto ďakujem: Paľovi Slaninkovi 🙂

Linky:

The Mad Baron:
Web: http://www.themadbaron.com/
Facebook: https://www.facebook.com/themadbaronband

Powerized:
Web: http://www.powerized.net/
Facebook: https://www.facebook.com/powerizedofficial

Live Club: https://www.facebook.com/liveclubhe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *